BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  GÜNCEL

Uçuş Rehberim uygulaması 3 ayda 44 bin cihaza indirildi

Devlet Hava Meydanları İşletmesince (DHMİ) geliştirilen 'Uçuş Rehberim' uygulaması 3 ayda yaklaşık 44 bin cihazda kullanılmaya başlandı.

Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; modern altyapısı ve kullanışlı ara yüzüyle yolcu ve kullanıcı dostu olan uygulama, yolcuların seyahat ve iletişim ihtiyaçlarını çağın gereklilikleri doğrultusunda karşılamak üzere sürekli geliştiriliyor.

Mevcut durumda aktif olarak 3 ayda yaklaşık 44 bin akıllı cihazda çalışan uygulama üzerinden bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi uçuş takibi yaptı, 6 bin kişi ücretsiz internet hizmetinden faydalandı, 1300 kişi ise HES kodu sorgulama işlemi gerçekleştirdi.

Bunların yanı sıra geçen yılın kasım ayında 'Uçuş Rehberim' uygulamasına iki yeni özellik eklendi.

Buna göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üzerinden alınan web servis ile HES kodu sorgulama hizmeti vatandaşların havalimanları hakkındaki görüş ve önerilerini hızlıca iletebildikleri 'Çek-Gönder' hizmeti devreye alındı.

Vatandaşların havalimanlarında mobil uygulama üzerinden sunulan 2 gigabayta kadar ücretsiz internetten faydalanabilirken; gönderilecek anlık bildirimlerle yolcuların uçuş kaçırma problemleri de giderildi.

'Uçuş Rehberim' uygulaması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törenle 15 Ekim 2020'de hizmete girmişti.

Uygulamayla kullanıcılar, Facebook Messenger'dan DHMİ Uçuş Bilgi Sistemi'ne mesaj, Twitter'dan @dhmiucusbilgi hesabına mention ve Turkcell Bip üzerinden DHMİ Uçuş Bilgi Sistemi Uygulaması'na mesaj göndererek uçuş bilgilerine ulaşabiliyor.

Öte yandan; bu yılın ilk yarısında tüm havalimanları için kat planları üzerinden iç navigasyon hizmetinin sunulması ve Havada Anlık Uçuş Takibi (Flight Radar) uygulamasının da devreye alınması planlanıyor.