BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  GÜNCEL

Ucube heykel Günay'ı üzüntüye boğdu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekili adayı olduğu İzmir'de Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkılmasına ilişkin yorumlarda bulundu

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekili adayı olduğu İzmir'de Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkılmasına ilişkin yorumlarda bulundu.

Yıkımda dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Günay, "2006 yılında yanlış bir proje başlatılmış. 2008 yılında gördüğümde şaşırmıştım. Çünkü altında tabyalar var ve tescilli. 2008 yılınan itibaren kurulların ihtilafı oldu.Hem kurullar hem de belediye gerekli duyarlılığı göstermemiş, Kars'taki bu tartışmadan önceki süreçte ben ona işaret etmeye çalışmıştım ama ne yazık ki arkadaşlar üzüm yemek yerine bağcı dövmeyi tercih etmişlerdi" dedi

Bakan Günay, tartışmaların ardından Kars'ta yıkılacak olan İnsanlık Anıtı için üzüldüğünü belirterek, heykelin bir ihtilaf üzerihe yapıldığını kendisinin bu konudaki uyarısının dikkate alınmadığını ifade etti. Günay, "Çok üzgünüm. 2006 yılında yanlış bir proje başlatılmış. 2008 yılında gördüğümde şaşırmıştım. Çünkü altında tabyalar var ve tescilli. 2008 yılınan itibaren kurulların ihtilafı oldu.

Hem kurullar hem de belediye gerekli duyarlılığı göstermemiş, Kars'taki bu tartışmadan önceki süreçte ben ona işaret etmeye çalışmıştım ama ne yazık ki arkadaşlar üzüm yemek yerine bağcı dövmeyi tercih etmişlerdi. Şimdi geldiğimiz yer ortada. Çalışmanın daha eskiden kaynaklandığı belediye ile kurullar arasında ihtilaf olduğunu ve kurulların yeni bir proje istediğini söylemiştim. Yeteri kadar gerekler yerine getirilmedi. Ben Türkiye'de heykel yıkma tartışmasını doğrusu sevimsiz buluyorum. Ama ne yazık ki yer seçimi sırasında önceki belediye taarfından bir tarihi eserin üzerinde olduğu gözetilmeden özensizlikler gösterilmiş. Ne yazık ki kurullar da bu yanlışlık ve özensizliği paylaşmış. Şimdi biz böyle bir tartışma ile bunun bedelini ödüyoruz bundan ötürü çok üzgünüm."