BIST 10.614
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ücretsiz kurslarla üniversiteli oldular

Bakırköy Belediyesi'nin ücretsiz kursları sayesinde üniversiteli olan gençlerden başkan Erzen'e teşekkür ziyareti.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi'nce ücretsiz düzenlenen destek eğitim programına katılan ve üniversite sınavında 100’e giren 5 öğrenci  Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Geçen yıl ilkkez gerçekleştirilen üniversiteye hazırlık kurslarına katılan 45 öğrencinin 40'ı bu yıl üniversiteli oldu. BAKGEM Başkanı Kenan Zülaloğlu, birinci basamak sınavına giren tüm öğrencilerin başarı geçecek puanı aldığını belirterek,"40 öğrencimiz lisans ve ön lisans programlarına girmeye hak kazanarak yüzde 90 başarı kazandılar" dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ise öğrencilerle gurur duyuyor:

"Öğrencilerimizden bazıları, İTÜ,Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi ülkemizin seçkin üniversitelerini kazandılar. Bu bizi gururlandırdı. Bazıları gönüllü 11 öğretmenimizle gençlerimize ışık tutmaya çalıştık. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2010-2011 eğitim yılı içi yeni bir yer tuttuk ve merkezimizin kapasitesini 500’e çıkardık."

İşitme engellilerde yararlanacak

Bu yılki kurslardan işitme engelli öğrencilerinde yararlanacağı müjdesini veren Erzen,"21 işitme engelli gencimizin de BAKGEM’e kayıt olarak ekim ayından itibaren derslere başlayacak. Gençlerin maddi yetersizlikler nedeniyle dershaneye gidememelerini kabul edemiyorum. Bu yüzden bu örnek çalışmaya tüm desteğimizi artırarak vermeye devam edeceğiz. Bu çalışmanın başka ilçelere de örnek olmasını diliyorum .İstendiğinde ülkemizin her köşesinde bu çalışma sürdürülebilir. Parası olmadığı için kursa gidemeyen 1 tane bile gencimiz kalmasın" dedi.

Öte yandan BAKGEM hakkında bilgi almak isteyen gençlerin 572 89 55 numaralı telefona başvurabilecekleri bildirildi.