BIST 10.636
DOLAR 32,26
EURO 35,05
ALTIN 2.427,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Doğanbey'de sıra geldi kuraya

Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimleri 18-20 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Abone ol

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Doğanbey kentsel dönüşüm projesinde inşaatı tamamlanan blokları inceledi.

Harabe durumundaki yapıların yerine lüks konutların yükseldiği Doğanbey Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tayakadın, Kiremitçi ve Kırcaali Mahalleleri'ni kapsayan projeyi 2011 sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

774 KONUT HAZIR...

Kentsel dönüşüm alanında yer alan 2 bin 747 adet konutun 774'ünün hazır olduğunu ifade eden Dündar, projenin sonuna yaklaşıldığını kaydetti.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan kura çekimleriyle dairelerin yeni sahiplerinin belirleneceğini anlatan Mustafa Dündar, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olan sona doğru geliyoruz. 18-19-20 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki kura çekimleriyle hak sahiplerinin daireleri belli olacak. İnşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 2009 Nisan ayında başlanan inşaatların, bugüne kadar büyük bir kısmını tamamladık. Şu anda 774 konut teslime hazır. Kura yapılmadığı için teslim yapılmıyor. Kuralar çekildikten sonra hak sahipleri, yeni dairelerine kavuşacak.

HEDEFİMİZ 2011 SONUNDA PROJEYİ TAMAMLAMAK

Hedefimiz inşaat çalışmalarının 2011 sonunda tamamlamak. Burada 2 bin 747 adet konut var. Noter huzunda yapılacak olan kura çekimi ile hak sahiplerine konutları verilecek. Birçok bölge bu projenin bitirilmesini bekliyor. Projenin kusursuz bir şekilde yürümesini istiyoruz. Zamanındaki teslim konusunda büyük gayretler sarf ediyoruz."

Dündar, yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Doğanbey projesinin hazırlanış ve uygulanışı itibarıyla plansız yapılaşmanın yoğun olduğu bütün şehir için model teşkil edeceğini de sözlerine ekledi.