BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ücretle dert dinlenur akil verilur!

Dükkanının camına 'Ücretle dert dinlenur, akil verilur' yazan Duman, artık akıl verme işini para karışlığında yapıyor.

Abone ol

Subayevlerinde 1996 yılında bu yana bakkal işleten Hızır Duman, büyük süpermarketlerin açılmasıyla birlikte işleri kesilince, aklına para kazanmak için bir fikir geldi.

Yıllardır mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyerek onlara akıl veren Karadenizli bakkal bu akıl verme işinin ticaretini yapmaya karar verdi.

Dükkanının camına 'Ücretle dert dinlenur, akil verilur' yazan Duman, konuya ilişkin İHA'nın sorularını yanıtladı. Kendi çapında bir açılım yaptığını belirten Duman, 'Sorunlarınızı çözdüğünüz müşterileriniz oldu mu? ' yönündeki soruya "Muhakkak. Anlattıkları zaman rahatlıyorlar. Ben bir bakkal olarak ne kadar yardımcı olabilir mi ki? En azından dinleyiciyim" dedi.

Müşterilerinin en çok hangi konuda akıl aldığına ilişkin soruya Duman, "A'dan Z'ye her şey. Aile içi sıkıntılarından ekonomik sıkıntıya kadar, çocuğun okulundan tutun da eşiyle evindeki tartışmaya her şeyi anlatıyorlar" dedi.

Kredi kartı borcu olanlara ne akıl veriyorsunuz? yönündeki soruya Duman, "Ben post cihazı kullanmıyorum. Veresiye veriyorum. Kredi kartı almamaları söylüyorum. Aldıkları ücret karşılığında harcama yapması gerekiyor. Limiti aşmamaları gerektiğini söylüyorum. Çok ihtiyacınız olmadığın zaman kullanmayın diyorum" karşılığını verdi.

Hızır Duman, 'Ücretle dert dinlenur, akil verilur' yazısını astıktan sonra kimsenin gelip kendisinden akıl danışmadığını belirterek, "Kalkar bizden ücret alır diye uzak duruyorlar" dedi.

Bakkalın müşterilerinden bir vatandaş ise Hızır Duman'a gelerek derdini anlattığını ve rahatladığını söyledi. Aynı zamanda Duman'ın arkadaşı olan vatandaş, arkadaşının bu işi parayla yapmasını ise desteklediğini ifade etti.