BIST 9.998
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.401,74
HABER /  GÜNCEL

Uçakla ilgili komplo teorisi

Uçağın düşmesi için hiçbir sebep görünmüyor. Dışarıdan müdahale mi var?

Abone ol

İNTERNETHABER/

Atlas Jet'e ait uçağın düşmesi şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü, kazaya yol açacak hiç bir olumsuzluk görünmüyor. Dış etkenlerin hepsi bir uçak yolculuğu için gayet uygun.

DIŞARIDAN MÜDAHALEYLE Mİ DÜŞTÜ?

Tek neden MD 80 serisi olan bu uçağın teknik hatası gibi görünüyor. Ancak Kanal 24'e konuşan Uçuş Öğretmeni Kaptan Pilot Celal Cingöz buna da pek ihtimal vermiyor. Cingöz'e göre artık tüm havayolu şirketleri uçaklarının bakımını tam tamına ve zamanında yapıyor. Cingöz "Peki o zaman bu uçak neden düşdü?" sorusuna ise söyle cevap verdi:

"Benim aklıma tek neden geliyor. Bir dış etken nedeniyle uçağın düşmesi söz konusu olabilir. Mesela yerden silah atılması, ya da uçağın içinden bir müdahale, bomba patlaması, ya da silah atılması gibi"

WORLD FOCUS SABIKALI

Daha önce bu konuyla ilgili birçok araştırma yapan Uğur Dündar ise Atlas Jet'in uçağı kiraladığı World Focus havayollarının sabıkasına dikkat çekiyor. Kanal 24'e konuşan Dündar "Bize bir ihbar geldi. Düşen uçağın da kiralandığı şirket olan World Focus bakım işlemlerini aksatıyor diye. Personel uçuş sırasında yaşanan arızalara rağmen bu uçakların uçurulduğunu ve şirketin bakım ücretinden fedakarlık ettiğini söylüyordu ki araştırmamızda da bu doğru çıktı. Bugünkü kaza büyük ihtimalle pilotaj hatasından ama bu havayolları dünyada sabıkalı bir havayolu. Uçakların kontrolleri kağıt üzerinde yapılıyor." dedi.