BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Arkadaşları öldü, o kurtuldu

Doç. Dr. Serkant Ali Çetin de o uçakta olacaktı. Ama o kurtuldu. Çünkü...

Abone ol

İstanbul -Isparta seferinin yapan AtlasJet uçağı Isparta yakınları Keçiborlu'da düştü. Ölen 56 kişi içinde Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki fizik konulu teknoloji projesinin toplantısına giden bilimadamları ve öğretim üyeleri de var. Doğuş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkant Ali Çetin biletini öne almayınca ölümden kurtuldu

BİLETLER İKİ GÜN ÖNCEYE ALINDI

Devlet Planlama Teşkilatı ile ortak yürütülen ve 10 farklı üniversitenin katılımı ile gerçekleşen teknoloji projesinde görevlendirildikleri için Isparta'ya giden Doğuş Üniversitesi öğretim üyelerinin pazar günü yapılması planlanan programın erken katılma kararı almaları nedeniyle biletlerini de iki önceye aldıkları öğrenildi.

RÜYASINDA HOCASINI GÖRDÜ

Pazar günü gitmesi planlanan toplantıya gidecek ekip 4 kişilikti. 4'üncü isim ise Doğuş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkant Ali Çetin'di. Özel nedenler ile biletinin tarihini değiştirmeyen Çetin, hayatta kaldı.

Çetin acı haberi sabaha karşı aldığını ve gece yarısı rüyasında Doç. Dr. İskender Çetin gördüğünü ve odasının boş olduğunu söyleyerek, "Rüyamda bir anda panige kapıldım. Koridorda koşmaya başladım ve hocamı aradım. Bir anda kan ter içinde uyandım. Sabaha karşı ölüm haberlerini alınca şok yaşadım. Hepsi birbirinden değerli insanlardı. Onlar sizler, bizler için uğraşıyor, Türkiye için çalışıyorlardı. Özel bir teknoloji projesi için 6 ayda bir düzenlenen ve 10 üniversitenin katılımı ile gerçekleşen bir proje toplantısıydı. Onlar arasında ben de yer alabilirdim fakat özel nedenlerle ben bileti erkene almadım ve iki gün sonra geleceğimi söyledim. Kayıbımız çok büyük" diyerek gözyaşlarını boğuldu. Öğrenciler ise hocalarının kendilerine çok sıcak ve ilgili olduklarını, olanlara inanamadıklarını söyleyerek ağladılar. Üniversite bayraklarını yarıya indirdi.

Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mithat Uysal ise acılarının tarifsiz olduğunu ve söyleyecek söz bulamadıklarını dile getirerek, "Hepimizin Başı Sağolsun" dedi.