BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Üç kulüpten TFF'ye tam destek

Ligin tasarlanan takvime göre çalışması yönünde karar veren TFF'ye üç ayrı kulüpten destek geldi.

Abone ol

Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sivasspor'dan ligi normal takvime göre devam ettirme kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu'na tam destek geldi.

Kayserispor yönetimi, şike iddialarına ilişkin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun sağduyulu ve sakin bir şekilde aldığı kararların desteklendiği bildirildi. Kulübün resmi internet sitesinden yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, ''Son günlerde ülke futbolunda yaşanan üzücü olaylar karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun sağduyulu ve sakin bir şekilde aldığı kararları destekliyoruz'' denildi.

BİR AÇIKLAMA DA İBB'DEN

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun daha önce belirlenen tarihte başlayacağına ilişkin açıklamasına destek vererek, ''Kulübümüzün de görüşü aynı doğrultudadır'' açıklamasını yaptı. Lacivert-turunculu kulüpten yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi.

''Ülkenin gündemine oturarak, futbol camiasının önde gelen yönetici ve oyuncularını içeren şike soruşturması, kulübümüz tarafından da üzüntüyle takip edilmektedir. 'Suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur' ilkesinden yola çıkarak Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın da daha önce kamuoyuyla paylaştığı, Spor Toto Süper Lig'in zamanında başlayacağına ilişkin ifadesi şu aşamada Türk futbolu adına alınması gereken en yerinde karardır. Kulübümüz İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un da görüşü aynı doğrultudadır.

Gelinen noktada, kulüp yönetimlerinin, futbolcu ve taraftarların sağduyulu bakış açılarını muhafaza etmeleri, toplumun tansiyonunu yükseltecek her türlü ifade ve girişimden kaçınmaları ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliği korumak adına elzemdir.''

SİVASSPOR'DAN AÇIKLAMA

Sivasspor, Kulüpler Birliği toplantısında alınan kararlara tüm spor kulüplerinin uymasını istedi.Sivasspor Yönetim kurulu adına kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''11 Temmuz 2011 Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı arasında yapılan toplantıda oy birliği ile alınan kararları ve akabinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun aldığı kararları desteklediğimizi bir kez daha belirtirken, o toplantıya katılan tüm spor kulüplerinden de aynı duruşu beklemekteyiz. Ayrıca sayın Mehmet Ali Aydınlar ve yönetim kurulunun, Türkiye Futbol Federasyonu'na seçilmelerinin Türk futbolu için büyük bir şans olduğunu bu olay bir kez daha göstermiştir.''