BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.404,91
HABER /  GÜNCEL

Nehirden balık yerine bakın ne çıktı!

Sivas'ta tarihi Eğri Köprü'de balık tutmaya giden gençlerin tırıvısına öyle bir şey takıldı kı, devlet nehre dalgıç yığdı!

Abone ol

Sivas'ta tarihi Eğri Köprü'de balık tutmaya giden gençlerin tırıvısına patlamamış el bombası takılması üzerine bölgede başka el bombası ve mühimmatlar olabileceği düşüncesiyle dalgıçlar tarafından arama çalışması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi'nde oturan Sedat Tonga (25) ile 3 arkadaşının 2 gün önce ulaşıma kapalı olan tarihi köprünün üzerinden balık tuttuğu sırada tırıvırılarına patlamamış el bombası takılmasının ardından Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarihi köprüde ve etrafında güvenlik önlemi aldı.

Ekipler, vatandaşların suya girmesini ve balık tutmasını engellerken, Emniyet Müdürlüğü de, bölgede el bombası ve başka mühimmatlar olabileceği düşüncesiyle dalgıçlar tarafından köprü ve Kızılırmak'ta arama yapılmasına karar verdi.

Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Su Arama Kurtarma Timi'ne ait 4 uzman dalgıç, bugün Sivas'a gelerek tarihi köprü çevresinde ve Kızılırmak'ta dedektörler yardımıyla sabah erken saatlerden itibaren arama çalışması başlattı. Çalışmaların gün boyu devam edeceği öğrenildi.

Sivas'ta 2 gün önce Yenişehir Mahallesi'nde oturan Sedat Tonga ile 3 arkadaşının, tarihi Eğri Köprü'de balık tuttukları sırada tırıvırılarına patlamamış el bombası takılmıştı. Durumun emniyete bildirilmesi üzerine bomba imha uzmanı gerekli güvenlik önlemlerini alınmasının ardından patlamamış el bombasını sudan çıkarmıştı.