BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Uber kullanıcıları için büyük tehlike veriler sızdırılıyor mu?

Türkiye'de taksiciler için büyük bir sorun teşkil eden ancak kullanıcısı gün geçtikçe artan Uber uygulaması, büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Uber veri sızdırma ve veri güvenliği ihmallerinden dolayı para cezası ile karşı karşıya.

Abone ol

2016 yılında Londra'da veri sızdırma problemiyle karşılaşan Uber, 2.7 milyon müşterinin ve 82 bin sürücünün uygulama üzerindeki kişisel bilgilerinin çalındığı iddialarıyla 491 bin dolar para cezası ödemişti. Ardından bu verileri silebilmek adına bir grup hacker ile iş birliği yaparak çalınan verileri ortadan kaldırdı. 

ICO’nun soruşturma direktörü Steve Eckersley , “Bu olay Uber’in sadece veri güvenliğinin ciddi bir başarısızlığı değildi , kişisel bilgileri çalınan müşteriler ve sürücüler için tam bir ihmalkarlıktı. O sırada, ihlalden etkilenen kullanıcıları bilgilendirmek için ya da yardım ve destek sunmak için hiçbir adım atılmadı.”

Siber saldırıya mı uğradı?
Uğradığı bir siber saldırı nedeniyle Hollanda üzerindeki müşterilerin ve sürücülerin bilgileri çaldırmasından dolayı Uber, yeni bir para cezası ile karşı karşıya kaldı. Şirket siber saldırılarla ilgili yaptığı yeni açıklamasında, “Bu yıl başında şirketimiz için yeni bir siber güvenlik ekibi kurduk. Hatalarımızdan ders alıyoruz ve her gün kullanıcılarımızın güvenini kazanmaya olan bağlılığımızı sürdürüyoruz.” dedi.