BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.448,06
HABER /  GÜNCEL

Twitter'den nikah mı olur demeyin!

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bir çiftin nikahını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden kıydı.

Abone ol

TÜRKİYE'DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Cengizhan Çelik-Candan Canik çiftinin nikahını, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden kıydı. Twitter üzerinden gelin, damat ve şahitlere soru soran Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, gelin ve damadın 'evet' yanıtları da Twitter üzerinden aldı. Kara, çiftlerden ve şahitlerden gelen cevaplardan sonra "Ben de Üsküdar halkının bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum" diyerek nikahı tamamladı.

Türkiye'de 'sosyal medya üzerinden kıyılan ilk nikah'a imza atan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Tamamen inançlarımız gereği önce Cengizhan ile Candan dini nikahlarını yaptılar. Sonra biz burada medeni kanun gereği imza altına aldık. Buradaki davetlerimizi çoğaltarak yüz bine ulaşmak için paylaşımcılarla beraber sanal alemde bunu paylaştık ama şunu ifade etmeliyim ki sanal alemdense onların gerçek mutluluğu bizim için önemlidir. Biz sadece bu mutluluğu çok kişiyle paylaştık yoksa onun dışında sanalın diğer kısmına karşıyım sadece paylaşmaları çoğaltmak için. İnanıyorum ki bu tip nikahlar artacaktır. Belediye başkanlarımız da aradılar. Düğünleri nikah sarayımızda karmalarımız canlı yayında paylaşıyordu. Şimdi de bunu birçok kişiyle paylaşmış olduk. Bizim için asıl olan ıslak imzadır”dedi.

Damat Cengizhan Çelik de, “Ben bir sitenin sosyal medya editörüyüm. Nikahımın da işimle alakalı olarak küçük bir eğlence teması olmasını istedim ama bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim. Takipçi kazanmak amacımız yok. Nikahımızın küçük bir sürpriz ile güzelleştirmek istedik. Şöyle bir avantajımız oldu. Sosyal medyayı çok aktif kullanan bir belediye başkanına sahibiz. Üsküdar vatandaşı olarak talep ettik ve bu talebimizi olumlu karşıladı. Böyle bir nikah gerçekleşti” diye konuştu.

Düğün için için Twitter hesabı açtığını söyleyen gelin Candan Canik ise, “Benim Twitter hesabım yoktu, düğün için için twiter hesabı açtık. İlk tweetim de 'evet oldu. Devamı gelecek mi bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Düğün yapılan eğlencelerle sona erdi.

İŞTE O EVLİLİĞİN GÖRÜNTÜSÜ
fft16_mf2595457.jpeg