BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.520,70
HABER /  GÜNCEL

TV programlarındaki son gelişmeler

Cengiz Semercioğlu, yeni dönemdeki televizyon programlarındaki son gelişmeleri haber verdi. Semercioğlu'nun kaleminden televizyon dünyasındaki gelişmeler şöyle:

Abone ol

Televizyon gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Cengiz Semercioğlu, yeni dönemde TV programlarından haber verdi:


Kim 500 Milyar İster ne olacak?

Kim 500 Milyar İster ekranda son dört yılın en iyi yarışma programıydı. Ancak geçtiğimiz yıl yaşanan Popstar-Türkstar çekişmesinde kabak bu yarışmanın başına patladı.

Kim 500 Milyar İster bu sezon yayınlanmayacak.

Format hakkı Osmantan Erkır’a ait olan yarışmayı Med Yapım hazırlıyordu. Erkır’ın geçen yıl Popstar’dan dolayı Kanal D ve Med Yapım’la arasının açılması nedeniyle bu yıl Kanal D, Erkır’la çalışmadı.

Kim 500 Milyar İster de böylece yayından kalkmış oldu.

Erkır, yarışmayı Show TV’ye götürür mü götürmez mi bilinmez ama Med Yapım boş durmadı ve Kenan Işık’a hemen yeni bir yarışma hazırladı.

Kasa adındaki yeni bilgi yarışmasında Işık, bu kez üç yarışmacıyla aynı anda yarışacak. İlk turda iki yarışmacının elenip, birinin finale kalacağı Kasa, Kanal D’de yayınlanacak.


Yalçın Menteş deli arıyor

Yalçın Menteş’i en son Mehmet Ali Erbil’le birlikte Tatlı Kaçıklar’da izlemiştik. Üç yıldır ekranlardan uzak kalan Menteş, ekranlara ‘deli’ bir projeyle dönmeye hazırlanıyor.

Menteş, Kim Akıllı, Kim Deli? adlı programında her hafta bir ile gidecek ve 81 ilin delileriyle röportajlar yapacak.

Delilerin akrabaları ve tanıdıklarıyla da röportajlar yapacak olan Yalçın Menteş, kimin akıllı kimin deli olduğunu araştıracak. Sonra da delileri, istedikleri bir ünlüyle tanıştıracak.

Ekranda bir delilerimiz eksikti değil mi?

Camdan Pabuçlar

Ekranda yaz döneminin öne çıkan dizilerinden biri, Camdan Pabuçlar. Dizi kimi zaman komik, kimi zaman romantik anlatımıyla perşembe akşamları keyifle izlenen yapımlar arasında.

Dizinin senaryosu Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’un rol aldığı Her Şey Çok Güzel Olacak filminin de senaryosunu yazan Hakan Aksun’a ait. Aksun, geçen yıl yine atv’de yayınlanan Baba’nın senaryosunu yazmış, yine yazdığı Kolay Para filmini yönetmişti.

Haksun’un daha önceki senaryolarında olduğu gibi Camdan Pabuçlar da sürprizlerle ilerliyor. Duygusallıkla komediyi iyi harmanlıyor.

Televizyonda dizilerle 13 bölüm olarak anlaşılır. Camdan Pabuçlar’ın da bu akşam 10’uncu bölümü yayınlanacak.

atv ‘yazlık dizi’ muamelesi yapmaz da Camdan Pabuçlar’ı 13 bölüm daha uzatırsa, dizinin ikinci 13’te daha başarılı olacağını düşünüyorum. (atv, 22.10)


Yeni dönem başlıyor

Önümüzdeki haftadan itibaren yeni yayın dönemi programları yavaş yavaş ekrana gelmeye başlayacak. Kanal D’nin 7 Eylül’de sezonu açacağını duyurmasından sonra diğer kanallar da ellerini hızlandırmaya başladı.

Her yıl okulların açılmasıyla birlikte başlayan yeni yayın dönemi, bu yıl okulların açılmasını bekleyemeyecek ve daha erken başlayacak. Demek ki bu yıl rekabet daha çetin geçecek.

Yazı: Cengiz Semercioğlu
Kaynak: Hürriyet