BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TV dizilerindeki herkes alkolik oldu

Televizyon dizilerinde sigara kullanımına gösterilen hasasiyet alkola gösterilmiyor. Ekranların en çok seyredilen dizilerin başrol oyuncularının neredeyse tamamı alkolik!

Abone ol

Hürriyet'in TV yazarı Cengiz Semircioğlu, TV ekranlarındaki gizli tehlikeye dikkat çekti. Semercioğlu,  en çok rayting alan dizilerde rol alan oyuncuların neredeyse tamamının alkolik tipini oynadığını yazdı. Semercioğlu'na göre Türk dizileri, bir zamanların efsane dizisi olan Dallas'ı çoktan solladı:

- Dizilerde sigara kullanımına gösterilen hassasiyet alkole gösterilmiyor. Çok izlenen dizilerin başrol oyuncularının neredeyse tamamı alkolik!

Haziran Gecesi’nde bunalıma giren Duygu çareyi alkolde arıyor, Baran deseniz zaten elinden şişeyi-kadehi düşürmüyor.

Bir İstanbul Masalı’nda Selim Arhan da kendini alkole vurdu. Yeni dizi Savcının Karısı’nda da Gamze Özçelik tekilaları peşpeşe yuvarlıyor.

Karakterlerin alkolle bu kadar içli dışlı olması abartılı değil mi?

Bu tür içkili sahneleri aklımıza ilk kazıyan Dallas’tı yanılmıyorsam... Sue Ellen’ın alkolikliğini geçtim, eve giren herkesin yaptığı ilk iş kristal şişeden koyduğu iki parmak viskiyi yuvarlamak olurdu.

Galiba benim gibi, dizi senaristlerinin aklına da bu sahneler fazlasıyla yerleşmiş. Dizilerde alkolle ilgili bu kadar çok sahne yazdıklarına göre...

Yazı: Cengiz Semercioğlu
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr