BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Barlas gazetelerde indirimden yana

Sabah Gazetesi'nin fiyatını 25 kuruşa çekmesini anlamlı bulan Mehmet Barlas'a göre bu indirim gazeteleri daha geniş kitlelerle kucaklaştıracak.

Abone ol

Mehmet Barlas, Sabah Gazetesi'nin fiyatını 25 kuruşa düşürmesini 'özgürlükçü ve rekabetçi" ortamı ateşleyeceğini savundu. "Daha özgür, daha rekabetçi bir basın" başlıklı yazısında Barlas, gazete fiyatlarındaki indirimi şöyle değerlendirdi:

Geçen hafta gazetelerin geçici tiraj artırmak için belirli konulardan (Örneğin Gülen incelemeleri ve röportajları) yahut promosyonlardan öteye, bir kalıcı yöntemi bulmaları gerektiğini yazmıştım.

Sabah yönetiminin gazetenin fiyatını 25 kuruşa indirmesi, benim bu arayışıma en iyi cevap olarak çıktı karşıma. Birbiri ardına gelen krizlerle yoksullaşan geniş kesimlere, yoğun içerikli ve kaliteli bir basın ürününün eskisinden daha ucuza sunulması, bence hem bir mesleki hizmettir, hem de YTL ile girilen enflasyonsuz ve az sıfırlı yeni ekonomi dönemine yapılmış bir katkıdır.

Eski günleri hatırlarsak, Türk basınının, o güzel ve kazançlarla dolu dönemi, demokrasiyi ve serbest rekabeti reddederek ziyan ettiğini de görürüz.

Neticede Türkiye eski yaraları onarma sürecinde.

"Sabah" bu dönemde, özgürlüğün ve bağımsızlığın mekanı olarak, daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. "25 kuruş"un bu yeni döneme sadece sembolik değil, somut bir katkı olacağını düşünüyorum.

Yazı: Mehmet Barlas
Kaynak: www.sabah.com.tr