BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla’da Münazara Heyecanı

Tuzla Belediyesi’nin 4. Liselerarası Münazara Şampiyonası’nı Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi kazandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, finalistlere sürpriz yaptı ve takımların ödül miktarını 3 kat arttırdı.

Abone ol

Tuzla Belediyesi’nin 4. Liselerarası Münazara Şampiyonası’nı Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi kazandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, finalistlere sürpriz yaptı ve takımların ödül miktarını 3 kat arttırdı.
14 devlet lisesi ve 2 özel lisenin katıldığı şampiyonanın, çeyrek ve yarı finalleri Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle yapılan şampiyonanın finalinde “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyelerinin Veto Hakkı Kaldırılmalıdır” konusu tartışıldı.

Münazaranın Galibi Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen finalde Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi ile Behiye-Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi ekipleri yarıştı. Zıt fikirlere sahip ekiplerin münazarası, ilgi ve heyecanla takip edildi. Şampiyonayı Ömer Çolak, Semanur Keskin ve Furkan Günay’dan kurulu Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi kazandı. Ezgi Yıldız, Nurcan Keleş ve Bahar Malkoç’la yarışan Behiye-Dr.Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi, şampiyonayı 2. sırada tamamladı. Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Cem Gül, şampiyonada en iyi konuşmacı seçildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ödül töreninde sürpriz yaparak ödüllerin miktarını 3 kat arttırdı. Başkan Yazıcı, 1. Olan ekibe verilecek 2 bin TL. ödülü 6 bin TL’ye, ikinci ekibe verilecek bin TL ödülü de 3 bin TL’ye yükseltti. Yarışmada 1. olan ekibe kişi başı 2 bin TL., ikinci ekibe de kişi başı bin TL. para ödülü verildi.

Maziyi Bilmezseniz Geleceği Şekillendiremezsiniz
Şampiyonanın finalinde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ailede, okulda, hayatımızın her noktasında düşüncenizi en güzel, herkesin anlayabileceği lisanla, bilgi birikiminizi ortaya koyacak şekilde sunmanız çok büyük önem taşıyor. Münazarasız, düşüncesiz hareket kaos yaratır, dünya ve toplum yaşamına zarar verir” dedi.