BIST 10.226
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çağlayan'dan istifa resti!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşvik iddialarına sert çıktı, Meclis'te istifa resti çekti.

Abone ol
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşviklerin Başbakanlık tarafından verildiği iddialarını yalanladı. Bu iddiaları ortayan atanları müfteri kabul eden Çağlayan, istifa resti çekti belgeyi getirin istifa etmeye hazırım diye meydan okudu.
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşviklerin verildiği tek yerin, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü olduğunu belirterek, "Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü dışında herhangi bir yerde teşvik belgesi bağlanmışsa ve verildiği yer varsa, getirin, bugün istifamı basmaya hazırım" dedi. 

TÜRKİYE BÜYÜYOR
 
TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Çağlayan, "eski bir sanayici" olarak Türk ekonomisinin büyümek zorunda olduğu görüşüne katıldığını belirterek, şampiyonlar liginde oynamak için her yıl yüzde 5'in üzerinde büyümesi gerektiğini vurguladı. Çağlayan, "Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 4,4'lük büyümeyi, böyle bir ortamda dört dörtlük nitelendiriyorum. Keşke daha fazla olsaydı. Ümit ediyoruz Türkiye ekonomisi 2013 yılını yüzde 4'e yakın rakamla büyümesini gerçekleştirsin" diye konuştu. 
 
"KİM SÖYLÜYORSA YALAN"
 
MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan'ın, 50 milyon liranın üzerindeki teşviklerin Başbakanlık'ta yapıldığına ilişkin ifadelerine işaret eden Çağlayan, şöyle konuştu. 
 
"Kim söylüyorsa yalan söylüyor, iftira ve müfteridir. Böyle bir şey yok. Teşviklerin verildiği tek yer, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'dür. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü dışında herhangi bir yerde teşvik belgesi bağlanmışsa ve verildiği yer varsa, getirin, bugün istifamı basmaya hazırım. Bakın bu kadar iddialı konuşuyorum ama aksi halde ispat edemeyen de buradan istifa etsin. Bir şey söylerken kurumları incitmeyelim, kurumlarımızın değerini düşürmeyelim. Başbakanlığın işi gücü yok da teşvik belgesi mi verecek? Teşvik Belgesi'nin nereden nasıl bağlandığı, orada çalışan arkadaşlarımızın ne yaptığı ayan beyan ortadadır."