BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuzla'da işçiler cayır cayır yandı

Tuzla'da tershaneler bölgesinde patlama meydana geldi

Abone ol

Tuzla Tersaneler bölgesinde bulunan Ada Denizcilik adlı tersanede inşası devam eden bir gemide patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemeler göre 2 işçi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İŞÇİLER ALEVLER İÇİNDE KALDI

Görgü tanıkları, patlamanın ardından 2 işçinin alevler içinde kaldığını söyledi. Yaralı işçiler, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği'nde bir geminin yapımı sırasında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 2 işçinin öldüğü açıklandı. Patlamanın ardından tersaneye gelen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, yetkililerden bilgi aldı.

Saygılı, "Arkadaşlarımız yeni bir gemi inşaatı sırasında tavlama işlemi yaptıkları sırada sıcak bir ortam olduğu ve etrafta gaz olduğu için gaz patlaması oluyor. Maalesef 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Bir adaşımızın da yaralı olduğu söyleniyor. Yıllardır yaptığımız iş güvenliği uyarılarına uyulsaydı, gaz ölçümü yapılsaydı böyle bir olayla karşılaşmayacaktık" dedi.

EN AZ 3 İŞÇİ YARALI

Tuzla tersaneler bölgesindeki Ada Tersanesi'nde meydana gelen patlamada yaralanan işçilere ilk müdahale, tersaneye gelen ambulanslarda yapıldı.

Norveç için yapılan bir araştırma gemisinde meydana gelen patlama ilk belirlemelere göre 2 işçi hayatını kaybetti, en az 3 işçi de yaralandı. Patlamanın ardından çok sayıda ambulans tersaneye geldi. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi tersanede yaptı. Daha sonra yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada, patlamanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Hayatını kaybeden işçilerin isimlerin belirleme çalışması ise sürüyor.

O TERSHANE ÖNÜNDE KAVGA ÇIKTI

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, 2 işçinin ölümü 5 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın meydana geldiği Tuzla'daki Ada Denizcilik adlı tersanenin önünde açıklama yapmak istedi.

Bu sırada Saygılı'ya tersanedeki bazı görevliler engel olmak istedi. Kamber Saygılı'nın tepki göstermesi üzerine kavga çıktı. Saygılı beraberindekiler ile tersane görevlileri yumruklaştı. Kavgayı araya girenler ayırdı.

İŞTE O ANLAR