BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'de beş polise hapis cezası

Katrina kasırgası sonrasında bir köprüde silahsız altı sivile ateş açıp, ikisini öldüren polislere hapis cezası verildi.

Abone ol

Beş polisin duruşması sonrası Savcı Jim Letten medyaya bilgi veriyor

New Orleans polis teşkilatında eskiden görevli olan beş polis memuru, Katrina kasırgasını izleyen günlerde bir köprü üzerindeki silahsız altı kişiye ateş açıp ikisini öldürmekten mahkum oldu.

Robert Faulcon, Kenneth Bowen, Robert Gisevius, Anthony Villavaso ve Arthur Kaufman adlı memurların aldığı cezalar 6-65 yıl arasında değişiyor.

Bunlardan dördü silahlı saldırıdan suçlu bulunurken, biri de olayı örtbas etmekten suçlu bulundu.

Silahlı saldırıyı meşru kılmak için polis memurları olay sonrasında sahte raporlar düzenlemiş, deliller arasına silah eklemiş ve yalancı şahitler göstermişti.

Silahsız sivillere ateş açtılar

Sözkonusu olay, Ağustos 2005'teki Katrina kasırgası sonrasında yaşanan kargaşalı günlerde, 5 Eylül'de Danziger Köprüsü üzerinde gerçekleşmişti.

Köprü yakınlarında silahlı saldırı olduğunu bildiren bir telsiz çağrısı yapılmış, ekipler bölgeye gitmişti.

2005'teki kasırga New Orleans'ı yerle bir etmişti

Bu ekiplerden dört polis memuru, köprü üzerinde yürümekte olan silahsız altı kişiye ateş açtı; iki kişinin ölmesine ve dördünün de yaralanmasına neden oldu.

Ölenlerden biri 17 yaşındaki James Brissette, diğeri ise 40 yaşındaki fiziksel ve zihinsel engelli Ronald Madison'du.

Olayın açıklık kazanması beş yıl sürdü.

Kasırga sonrası karmaşa

29 Ağustos 2005'te Amerika'nın güney doğusundaki Louisiana eyaletindeki New Orleans sahillerini vuran Katrina kasırgası, iyi bakım görmemiş su setlerini yıkarak kentin yüzde 80'inin sular altında kalmasına neden olmuştu.

Büyük maddi hasarın yanında 1833 kişinin ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına yol açan felakette bir milyondan fazla kişi evlerini bırakıp göç etmek zorunda kaldı.

Elektrik, su ve kanalizasyon sistemlerini yerle bir eden kasırganın ardından, çoğu siyahi kökenli olan kent halkına uzun süre yardım gitmemesi tepkilere neden oldu ve yağmalama olayları başgösterdi.