BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada denetimlere devam

Tuzla Belediyesi, ilçedeki internet kafelerin denetiminde yer aldı.

Abone ol

Çocuklar ve gençlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği internet kafelerde zaman zaman şiddet, terör, pornografi ve kumar alışkanlığına özendiren siteler hiçbir kontrole veya filtrasyona tabi tutulmaksızın kullanıma sunulabiliyor. Bu durum, gençlerimizin gelişimini tehdit etmeye devam ediyor.
Tuzla Belediyesi, İçişleri Bakanlığının 26/04/2006 tarih ve 38 sayılı genelgesi doğrultusunda Tuzla Kaymakamlığınca ilçemizdeki internet kafelerin denetiminde yer aldı.5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile korunan hakların ihlal edilmesine meydan verilmesini önlemek ve internet kafelerin mevzuata uygun hareket edip etmediğinin kontrol edilmesi konularında denetlenmesi için oluşturulan komisyonda Tuzla Belediyesi, iktisat-küşat ve zabıta müdürlükleri ile internet kafelerde denetimlerde bulundu. İnternet kafelerin halka daha verimli hizmet verilmesi için gerçekleştirilen denetimler düzenli olarak yapılmaya devam edecek.

Tuzla’da Kuaförler Denetim Altında
Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, bulaşıcı olan Hepatit-B, Hepatit-C, AİDS, mantarlar, uyuz, ve bit vs. gibi hastalıkların toplum sağlığını tehdit eder hale gelebileceği, kontrol edilmeyen, sağlıksız koşullarda çalışan berberler ve kuaförlerin de bu hastalıkların bulaşmasına neden olabileceği bilinciyle ilçemizdeki berber ve kuaförlerin denetlemesini yapıyor. Yapılan denetlemelerde berberler ve kuaförlerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları ruhsatlı olup olmadıkları gibi konular kontrol ediliyor.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, denetimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede insan ve toplum sağlığına büyük önem verdiklerini belirterek toplumun sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için denetlemelerin çok önemli olduğunu dile getirerek, “Yaptığımız denetim ve eğitim faaliyetlerinin amacı daha sağlıklı bir toplum oluşturmaktır” dedi.