BIST 10.079
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,12
HABER /  POLİTİKA

Tutuklu vekillerde flaş gelişme

Tutuklu vekillere özgürlük yolu açılıyor. 4 siyasi parti yasal zeminde sorunun çözümü konusunda anlaştı.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede, ''Sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldığı'' bildirdi.

TBMM Başkanlığı, görüşmeden sonra yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan, tutuklu milletvekillerinin durumlarını değerlendirmek üzere bugün saat 9.30'da bir araya geldiler.

Yapılan görüşmelerde sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı.''

CMK 100. MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Tutukluluk istisnalarını düzenleyen CMK'nın 100. maddesinin 4. fıkrasında değişiklik öngörülüyor.

Yapılacak değişiklik ile, sadece adli para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırı 2 yıldan fazla olmayan suçlarla ilgili olarak ve milletvekilleri hakkında tutuklamaya ve tutukluluğun devamına karar verilemeyecek. Tutuklu ise tutukluluk hali derhal kaldırılacak, yargılama tutuksuz sürdürülecek. Yargılama sonucu verilecek kararın yerine getirilmesi dönem sonuna bırakılacak.

HANGİ PARTİDEN KİMLER TUTUKLU?

CHP (ERGENEKON DAVASI)

Mehmet Haberal, Mustafa Balbay

BDP (KCK DAVASI)

Selma Irmak, Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım

MHP (BALYOZ DAVASI)

Engin Alan