BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Tutuklu Vekiller için uzlaştılar

Tutuklu Vekiller ile ilgili süreci görüşmek için TBMM'de oluşturulan komisyonda uzlaşıya varıldı.

Abone ol

Tutuklu Vekiller ile ilgili süreci görüşmek için TBMM'de oluşturulan komisyonun ilk toplantısında uzlaşıya varıldı. AK Parti, CHP ve BDP'nin ortak çalışma yapmaya karar vermesinin ardından MHP çalışmalara katılmayacağını açıklamıştı.

Tutuklu Milletvekili Komisyonu ilk toplantısında, anayasa değişikliği konusunda mutabakata vardı. Varılan uzlaşmaya göre Milletvekillerinin sorgulama, yargılama ve gözaltına alınması  TBMM'nin izni ile mümkün olacak. Kesinleşmiş hükümlerin infazı, vekillik dönemi sonuna bırakılacak.

ANAYASA DEĞİŞİRSE ENGİN ALAN DA YARARLANACAK

Öneri milletvekillerinin gözaltına alınma, tutuklanma ve yargılanmasını 367 millevekilinin oyuna bağlıyor. Anayasa değişikliği gerçekleşirse, MHP'li Engin Alan tahliye olabilecek ve cezasının infazı dönem sonuna bırakılacak.

TBMM'de kurulan tutuklu milletvekilleri komisyonu anayasa değişikliği için anlaştı. Komisyonda AK Parti, CHP ve BDP'li üyeler var. MHP, toplantıya katılmıyor.

Alınan karar en çok cezaevinde bulunan ve Meclis'te kararların okunmasıyla vekillikleri düşecek olan MHP'li Engin Alan ve BDP'li Sabahat Tuncel'i ilgilendiriyor. Anayasa değişiklği geçerse Engin Alan tahliye edilecek. cezasının infazı dönem sonuna bırakılacak.