BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  SPOR

Tutan değil vuran Mondi

Mondi ve Ümit'in Daum'un takımı Köln'e transfer olacağı haberlerini Alman basını şu başlıklarla manşetten verdi...

Abone ol

Galatasaray’ın Kolombiyalı kalecisi Mondragon ve Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat'ın Daum'un takımı FC Köln'e transfer olacağı haberlerini Alman basını manşetlerine taşıdı. Yüksek tirajlı gazetelerden Express ve Bild spor sayfalarının özellikle Mondragon transferi ile ilgili haberler verdiler.

Express gazetesi haberinde Mondragon'un karakter olarak Alman Milli Takım kalecisi Oliver Kahn'a çok benzediğini belirterek “FC Köln Kolombiya'nın Kahn'ını alıyor'' başlığını attı.

Gazete, FC Köln taraftarlarının olası transferlerin içinde Mondragon ismine özellikle dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, Kolombiyalı kalecinin Kahn gibi agresif, takım arkadaşlarını bağırarak uyaran ve önündeki defans oyuncularını motive edip onlara güven veren bir kaleci olduğunu yazdı. Mondragon'un birebirde çok başarılı olduğu belirtilen yorumda, tecrübeli kalecinin tek eksiğinin kalenin çok önünde durması olduğu belirtildi.

Bild gazetesi ise Mondragon'un 2003 yılı Olimpiyakos ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Djordejevic'e kafa attığı pozisyona gönderme yapılarak “ Daum kafa atan kaleci getiriyor '' başlığını attı.

Yorumlarda, Mondragon'un rakip oyuncuyu kafa atarak yere indirdiği,ancak hakemden sarı kart görerek ucuz kurtulduğu vurgulandı. Daum'un FC Köln'e her zaman uluslararası tecrübesi olan bir kaleci istediği belirtilen haberde, Mondragon'un 1994 ve 1998 yıllarında Dünya Kupası'nda milli takımda oynaması ve 30 Şampiyonlar Ligi maçında görev alması nedeni ile bu tecrübeye sahip olduğu ifade edildi.

İki gazetenin haberlerinde de Kolombiyalı kalecinin Galatasaray'a gelmeden önce Fransa'nın Metz kulübünde sahte pasaport olayına karıştığı olaya yer verilmesi dikkat çekti. Yazılarda, bu olay sonucunda Mondragon'un Fransa'dan sınır dışı edildiğinin altı çizildi.

Express ve Bild Mondragon'un ligin son maçında Bursaspor'a karşı kadroda yer almadığı ve bu sayede FC Menajeri Meier ile transferdeki detayları konuşacağını iddia ettiler. Gazeteler Kolombiyalı kalecinin Köln'den yıllık 900 bin Euro alacağını, transferdeki tek sorunun ise Galatasaray'a ödenmesi gereken az 500 bin Euro'luk bonservis bedeli olduğunu ifade ettiler.

Haberlerde Ümit Özat transferi ile ilgili olarak da yorumlar yapıldı. Ümit'in Daum'un eski futbolcusu olduğu belirtilirken bonservis bedeli ödenmeden transfer edileceği vurgulandı.