BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TUS sınavında yanlış soru davası!

Sınavlarda yaşanan yanlışların ardı arkası kesilmeden devam ediyor. En son yaşanan ve davalık olan sınav ile ilgili iddialar..

Abone ol

TIPTA Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı’nda (TUS) sorulan 4 soru hatalı olduğu gerekçesiyle ÖSYM tarafından iptal edilirken, şıkları işaretleyen adayların cevaplarının doğru olarak kabul edileceğinin açıklanmasının ardından, sınava giren Muhammet Mustafa Aydınol, 5 sorunun daha yanlış olduğu iddiasıyla dava açtı. Aydınol’un dilekçesini inceleyen Ankara 15’nci İdare Mahkemesi davayı kabul etti.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 12 Aralık tarihinde yapılan TUS Bilim Sınavı’nda sorulan 4 sorunun, denetçi akademisyenlerin yeniden değerlendirmesi sonucunda ‘adayların doğru cevap verebileceği biçimde düzenlenmediğinin’ tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada, diğer 296 soruda ise iptali gerektirecek maddi ya da bilimsel bir hatanın olmadığı belirtilerek, “Adayların mağdur olmaması için de bu soruların cevplarını işaretleyen tüm adayların doğru cevapladıkları kabul edilerek değerlendirme işlemi yapılacaktır” denildi.

5 SORU DAHA YANLIŞ’ DAVASI Diyarbakır’da pratisyen hekim olarak çalışan 24 yaşındaki Muhammet Mustafa Aydınol, TUS’ta toplam 9 sorunun yanlış sorulduğu iddiasıyla dava açtı. Dava dilekçesinin ekinde soruların yanlışlığını kaynak göstererek açıklayan Aydınol, toplamda 135 puan aldığını ancak daha yüksek alabileceğini ifade etti. Doktor Aydınol, ÖSYM’nin yanlış kabul ettiği 4 sorunun yanı sıra, 5 soruyu daha eksik olduğu için işaretlemediğini kaydetti. Yanlışların doğrularını götürebileceği için işaretleme yapmadığını, bu nedenle düşük puan aldığını savunan Aydınol, uzmanlık alanı olarak plastik cerrahi veya göz bölümünü tercih etmek istediğini vurguladı.

Ankara 15’inci İdare Mahkemesi, Muhammet Aydınol’un soruların iptali ve yürütmenin durdurulması yönündeki kararı talebini inceledi. Davayı kabul eden mahkeme, ÖSYM’ye acil posta servisiyle tebliğ etti. ÖSYM’nin bir ay içinde savunma yapması gerekiyor.