BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

O kavganın gerçek nedeni ortaya çıktı!

Galatasaray-Fenerbahçe U17 maçındaki olayların bir yıl öncenin rövanşı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye U17 ligi Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki kavganın gerçek nedeni tesadüfen ortaya çıktı. Sabah gazatesi Spor Yazarı Volkan Demir'in belediye otobüsünde yanında duran üç gencin konuşmalarına kulak vermesi maçla ilgili önemli bir bilgiyi açığa çıkardı.

Volkan Demir otobüste duyduklarını ve sonra gençlerinden aldığı bilgiyi anlattı:
Bir gün önce olayın sayfasını yapan bir gazeteci olarak benim de aklıma sürekli bu soru geliyordu.

Haber bazen gazetecinin ayağına gelir. Ben de bu 'gazetecilik şansı'nı yaşadım. Dün sabah işe gelmek için bindiğim otobüste yanımda 16-17 yaşlarında 3 genç duruyordu. Yaptıkları futbol sohbeti dikkatimi çekti. Birinin "Kavga çıkmasaydı, maçı çok rahat kazanacaktık" dediğini, diğerinin ona "İlk yarının 1-1 bitmesine şaşırdım ben. Çok pozisyon kaçırdık. Ama sen dün iyiydin" şeklinde cevap verdiğini duydum.

Ve tabii ki dayanamayıp sordum: "Çocuklar siz hangi takımda oynuyorsunuz?" Bana "Fenerbahçe U17'de oynuyoruz" cevabını veren çocuğa daha dikkatli bakınca burnundaki şişlik gözüme çarptı:"Senin de mi burnun kırıldı?" dedim, "Yok ağabey, o Koray. Bende fazla bir şey yok" dedi. Olayın aslını anlatmasını istedim genç futbolcudan. Bana gerginliğin Dereağzı'nda geçen sene oynanan maça dayandığını söyledi.

Geçen sene Dereağzı'nda oynanan maçta yaşananları ve olayın Florya'ya nasıl taşındığını genç futbolcunun ağzından aynen aktarayım:

YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI!

"Geçen sene (27 Aralık 2009) Dereağzı'nda oynadığımız maçta Galatasaray bizi 3-1 yenmişti. Galatasaray kaptanı (Ömer Faruk Altun, o maçta bir de gol atmıştı), bizim kaleciye (Hasan Hüseyin Akınay) 'İşte size böyle her sene k...yoruz' dedi. Orada da tartışma yaşanmıştı.

Ama büyümedi fazla. Bu maçta devre arasında Galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırdılar. Bizim kaleciyle onların kaptanı sahanın ortasında bir anda yan yana kaldılar. Kaleci Hasan omuz attı. Sonra da onların kaptanı Hasan'ı itti. Arkadan bir başka Galatasaraylı futbolcu gelip bizim kaleciye Kürtçe küfür etti. Sonra da zaten olaya herkes karıştı. Tribünden sahaya indiler. Olay iyice büyüdü."