BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türkülere ses verenler yarıştı

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı’nın düzenlediği “Arguvan Türküleri Ses Yarışması” Yeditepe Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Abone ol

Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen Arguvan Türküleri Ses Yarışması’nda toplam 11 finalist yarıştı. Finalin birincisi Uğurcan Sekendur oldu.

Yarışmadan önce konuşan Vakıf Başkanı Hasan Aydın konuklara ve katkı sunanlara teşekkür ettikten sonra yarışmanın amacına ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Değerli dostlar, Bugün değerli bir dostumuzu, kurucu üyemiz Metin Öztürk’ü kaybetmenin acısını yaşıyoruz Arguvan’lılar olarak. Kendisini Arguvan’lılara adamış bir insandı. Biz türkülerimizi yeri gelir ağıt yakarız, ateşimizi söndürür. Kanayan yüreğimizi iyileştirir. Yeri gelir düğünlerimizde en coşkulu en istekli şekilde söyleriz. Arguvan, halk türkülerinde önemli yeri olan bir ilçe. Bizim görevimiz bize bu değerleri verenleri yaşatmak ve Arguvan kültürünü taşıyabileceğimiz en yüce yere taşımak. Kültür diyoruz ama bu kültürümüz zaman zaman dejenere etmeye, küfür ve hakaretlerle karşı karşıya kalmak zorunda kalmıştır. Ve böylesi bir süreci yaşıyoruz. Ama Arguvanlılar’ın bu sürece sessiz kalmadıklarını görüyorum. Bunu önemsiyorum. Bu duyarlı davranışı Arguvan belediye seçimlerinde gördük ve başardık.”

Eski Vakıf Başkanı şu an Arguvan Belediye Başkanı olan Mehmet Kızıldaş konuşmasında; “Sizlere Arguvan’dan, Arguvanlılar’dan selam getirdim. Acının birini dindirme den yeni bir acı yaşadık. Vakıf kurucularından çok fedakar ve özverili bir arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyorum”diyerek konuşmasına şöyle sürdürdü. “Sizler bizlere onurlu bir görev verdiniz. Bizler yalnız Arguvan’da yaşayanlara karşı sorumluluk duymuyoruz. İstanbul’da yaşayan tüm hemşehrilerimize karşı aynı sorumluluğu aynı sorumluluğu duyuyoruz. Görev süremiz boyunca şunun sözünü verebilirim. Asla sizlerin güveninizi boşa çıkartmayacağız. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar siz dostlarımızın desteği ile Arguvan’ı hak ettiği yere getireceğiz. Arguvan’ı; düşünsel, inançsal anlamda kültüründen uzaklaştırma çalışmalarını gördük. Ama bizler Arguvan’ın bu çağdaş, demokrat, aydın, devrimci insanları ve yüzleri Arguvan’da asla buna müsaade etmeyeceğiz. Biz inanıyoruz ki, bize olan desteğiniz bundan sonrada devam edecektir. Sizlerden aldığımız bu destek ve güçle Arguvan’da biz de aynı hız ve tempoyla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada türküler söyleyecek on bir arkadaşımız hepimizin gönül birincileridir. Ama kurallar gereği bir kişi birinci olacak. Emeği geçenlere teşekkür ederken, finalistlerimize başarılar diliyorum. Bu yarışmayla kendi kültürümüze sahip çıktığımızı bir kez daha göstermiş olduk.”

Başkanlığını Zafer Gündoğdu’nun yaptığı jüride Beyhan Aksoy, Ali Abbas Aslantürk, Devrim Kaya, Mercan Erzincanlı, Erdoğan Eskimez ve Özhan Emiroğlu yer aldı.

Orkestra şefliğini Onur Mutlu’nun yaptığı yarışmanın ikincisi Gülay Danacı, üçüncüsü Emre Şeker oldular.