BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

'Türkü söyleyen Atatürk' skandala dönüştü

CnnTürk'te Atatürk'e ait bir türkü kaydının kendisinde bulunduğunu iddia eden Tarık Akan'a yalanlama gecikmedi.

Abone ol

Sanatçı Tarık Akan'ın Selanik Türküsü söyleyen bir kişiye ait ses kaydının, Ulu Önder Atatürk'e ait olduğunu iddiası boş çıktı. Tarık Akan'ın bu iddiasına, Can Dündar'dan "Bunun neresini düzelteceğimi bilemiyorum. Bu ses, bizim kameraman Mustafa Özcan'ın sesi" cevabı geldi. 12 yıl önce belgesel filmde kameraman Özcan, Atatürk'ün çok sevdiği o türküyü seslendirmiş.

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

CNN Turk'te yayınlanan Bayram Lezzetleri adlı programa katılan Akan'ın bu iddiası 'Mustafa' isimli filmiyle Atatürk'ün hayatını anlatan Can Dündar tarafından yalanlandı.

"GÜLEYİM Mİ AĞLAYIM MI?"

TRT'ye konuşan Dündar, 'Bunun neresini düzelteceğimi bilemiyorum. Bu ses bizim kameraman Mustafa Özcan'ın sesi. 1998 yılında 'Yükselen Bir Deniz' belgeselinde Atatürk'ün sevdiği bu şarkıyı arkadaşımız Mustafa Özcan seslendirdi. Kaldı ki bunu 1 milyon kişinin izlediği 'Mustafa' filminde de Atatürk'ün sevdiği türkü olarak kullandık. Bunun arşivlerde Atatürk'ün sesi olarak atfedileceği hiç aklımıza gelmedi. Bu konularda özellikle Atatürk'ün hayatıyla ilgili iddialarda artaştırma gerekir. Tarık Akan neden böyle bir iddia ortaya attı bilemiyorum. Güleyim mi ağlayım mı?' dedi.