BIST 10.332
DOLAR 32,34
EURO 34,77
ALTIN 2.400,91
HABER /  GÜNCEL

16 yaşındaki kızın hayatı böyle karardı

16 yaşındaki kızın başına gelenler filmlere konu olur. Anne ve kızın aldıkları karar hayati tehliye içeriyor. Nasıl mı?

Abone ol

Annesinin nikahsız yaşadığı sevgilisiden dünyaya geldi. 7 yıllık beraberlik sonrası babası onu Konya'ya götürüp 14 yaş daha büyük birisine verdi. Annesi kızını geri alıp İzmir'e döndü, ama iş işten geçmişti. Annesi kızının 13 haftalık hamile olduğunu öğrenci dünyası başına yıkıldı. Çocuğu aldırmak isteyen anne ve kızı, doktorların uyarısıyla şaşkına döndüler.

İzmir'de yaşayan Fahriye E.'nin nikahsız evliliği ve bu birliktelikten doğan kızı Gizem'in yaşadığı dram şöyle gelişti:

Fahriye E., 1993 yılında tanıştığı nakliyeci Nuri C. ile nikahsız yaşamaya başladı. Çiftin bir yıl sonra da şimdi 16 yaşında olan kızları Gizem dünyaya geldi. Fahriye E. ve Nuri C. 7 yıl süren birlikteliğin ardından ayrıldı. Nuri C. memleketi Konya'ya döndü. Kızıyla İzmir'de kalan Fahriye C., 7 yıl birlikte yaşadığı ve çocuğunun babası olan Nuri C.'nin evli ve 3 çocuklu olduğunu öğrenince şoke oldu.

Annesiyle kaldığı İzmir'de liseye devam eden Gizem C.'nın geçen yıl psikolojisi bozuldu. Bunu öğrenen Nuri C., İzmir'e geldi ve velayeti annesinde olan kızı Gizem'i alarak Konya'ya götürdü. İddiaya göre Nuri C., kızı Gizem'i yaşı küçük olmasına karşın 30 yaşındaki M.K.Ş.'ye verdi. Bunu öğrenen Fahriye E., hemen Konya'ya gitti ve kızı Gizem'i alıp İzmir'e getirdi. Fahriye E., kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.K.Ş. ile bunlara neden olan ayrıldığı Nuri C. hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kızının sürekli ağlaması ve yaşadıklarından bahsetmemesinden şüphelenen Fahriye E., İzmir'de doktora götürdü. Muayene sonucu Gizem C.'nin 13 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.
Kızının tecavüz sonucu hamile kaldığını söyleyip kürtaj yaptırmak isteyen Fahriye E., bunun için mahkeme kararı gerektiğini öğrendi. Fahriye E., Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup kızının gebeliğinin sonlandırılmasını, kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.K.Ş. ile buna alet olan babası Nuri C.'nin cezalandırılmasını istedi.

Şikayetle ilgili soruşturma devam ederken, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılacağı bildirildi. Bu arada Gizem C.'nin, baskı ve kortuyla bebeği kendisinin istediğine ilişkin ifade veridği, o nedenle Konya'da bir işlem yapılmadığı ileri sürüldü.

DOĞUM RİSKLİ

Yaşadıklarına isyan eden anne Fahriye E., kızı Gizem'in yaşamının baharında şoka girdiğini söyledi. Fahriye E.,. şunları söyledi:
“Kızım daha 16 yaşında. Zorla birine verilmiş. Yatağa bağlanıp tecavüz edilmiş. Şu an 13 haftalık hamile. Bu çocuğu istemiyoruz. Çok zor bir karar ama gebeliğinin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Kızımın psikolojisi iyice bozuldu. Bu yaşta nasıl doğum yapacağı da belli değil. Kürtaj olması zaman geçtiği için sakıncalı. Doktorlar, suni sancı verilerek normal yolla doğum yaptırılabileceğini söylüyorlar. Bu nasıl olacak bilmiyorum. Yaşayan ölüleriz. Hak edenler de cezalarını çeksin.”

MAHKEME KARARI GEREKLİ

İzmir Barosu avukatlarından Filiz Erusta, bu tip durumlarda, 2827 Sayılı Nüfus Kanunu'nun 5'inci ve 6'ıncı maddelerine göre, reşit olmayan kişinin gebeliğinin sona erdirilmesinin, vasisinin rızası ile mahkemenin karar vermesine bağlı olduğunu söyledi

Eskiden Sulh Hukuk şimdi ise gebeliğin sona erdirilmesi kararını almak için Aile Mahkemeleri'nin yetkili olduğunu dile getiren Filiz Erusta, 16 yaşında annelik vasfının mümkün olmaması, kürtaj olma tarihinin aşılması nedeniyle karar alınıp başvurulan hastaneye müzekkere yazılarak doktor kontrolüyle uygun yöntemle gebeliğin sona erdirilebileceğini dile getirdi.

Avukat Filiz Erusta, kendi rızasıyla olsa bile yaşı küçük olduğu için ortada bir suç olduğunu, soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN İTİRAFI

[PAGE]

Kayseri'de 4 yaşındaki çocuk, çakmakla oynarken evi ateşe verdi. Yangın, itfaiyenin kısa sürede olay yerine gelerek müdahale etmesiyle büyümeden söndürülürken, 4 yaşındaki Erdem'in itirafı ve olay sonrası hiçbir şey olmamış gibi kameralar karşısında çıkan yangını anlatması dikkat çekti.

Merkez Kocasinan ilçesi Serçeönü mahallesi Işık sitesi 5. katta bulunan evlerinde anne ve babasını uyandıran Erdem Güver (4), onların mutfağa geçmesiyle çakmakla oyun oynamaya başladı. Olacaklardan habersiz yatağı ateşe vermeye çalışan Erdem Güver, yatağın alev aldığını görünce hemen koşarak mutfaktaki anne ve babasına haber verdi.

Baba İbrahim Güver, kısa sürede yatağı saran alevlere müdahale etmeye çalışırken, komşuları ise durumu itfaiyeye haber verdi. Yangınlara müdahalede birçok büyükşehiri geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki ekipler, kısa sürede ulaştıkları olay yerinde yangını kontrol altına aldı.

Ailesi yatak odasındaki yanan eşyaları taşırken 4 yaşındaki Erdem'in oynadığı bir oyunu anlatır gibi yangını nasıl çıkardığını anlatması dikkat çekti.

8 ÇOCUĞUNU YANGINDAN SON ANDA NASIL KURTARDI?

[PAGE]

Van'da bir kadın, evinde çıkan yangında 8 çocuğunu son anda kurtarmayı başardı.

Alınan bilgiye göre, Cevdetpaşa Mahallesi Esen 1. Sokak'ta ikamet eden Acar ailesinin evinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Eşi Mustafa Acar'ın akraba ziyaretinde olduğu sırada çocukları ile aynı odada uyuyan anne Dilber Acar, yan taraftaki odada başlayan yangını fark etti.

İlk olarak küçük çocukları Ahmet (1), Beytullah (3), Abdulkadir (5), Uğur (7) ve Onur'u (9) dışarı çıkaran anne Acar, ardından Zilan (10), Nazar (13) ve Hazal'ı da (15) kurtarmayı başardı. Komşularının bildirmesi üzerine olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürüldü.
Anne Dilber Acar, çocuklarını kurtarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ''Çocuklarla aynı odada uyuduğum sırada yan odada yangın çıktığını fark ettim. Önce çocuklarımı kurtardım. Sonra da komşulardan yardım istedim. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Ama önemli olan çocuklarımdı. Ben ancak onları kurtarabildim'' dedi.

Olayı akraba ziyaretinde öğrenen baba Mustafa Acar da yangında can kaybının olmamasından dolayı büyük sevinç yaşadığını belirtti.
Kirada oturdukları evin yangında kullanılamaz hale geldiğini bildiren Mustafa Acar, semt pazarlarında çalıştığını ve büyük zorluklarla aldığı eşyaların tamamen yandığını kaydetti.

Polis ekipleri ve TEDAŞ görevlilerinin yaptığı ön çalışmada, yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi.

GENÇLERİN BAYRAM EĞLENCESİ KANLI BİTTİ

[PAGE]

Güngören'de, bir restoran önünde yaşanan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Olay, gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi.

Merkez Mahallesi'nde bulunan içkili bir restorana gelen 4 arkadaş, içeri alınmayınca mekanın güvenlik görevlileriyle tartıştı. Sözlü tartışma arbedeye dönünce, şahıslar yanlarında getirdikleri bıçaklarla mekan sahiplerinin üzerine yürüdü.

Çıkan kavgada, M.A., S.A. ve S.C. sopa ve bıçak darbeleri ile yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine gelen çok sayıda polis ekibi beş kişiyi gözaltına aldı.

TEYZESİNİN OĞLUNU ÖLDÜRDÜ SONRA PİŞMAN OLDU

[PAGE]

Bursa'da, patlak otomobil lastiği yüzünden çıkan kavgada, teyzesinin oğlunu öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı.

Bursa merkez Yıldırım ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi'nde aynı apartmanda oturan teyze çocukları Murat Sıvacı (43) ile Kadir S. arasında uzun zaman önce başlayan husumet cinayetle sona erdi.

Eşinin kendisini terk etmesinden sorumlu tuttuğu 3 çocuk babası Murat Sıvacı ile sık sık tartışan Kadir S., bayramın ikinci günü kuzeniyle tekrar münakaşa etti. Kadir S., evin önünde Sıvacı'ya ait park halindeki otomobilin lastiğini kesti. Buna sinirlenen Sıvacı, evden aldığı sopayla kuzenini dövmeye başladı.

Sopa darbelerine bıçakla karşılık veren Kadir S., Murat Sıvacı'yı karnından 3 defa bıçakladıktan sonra boğazını kesti. Hastaneye kaldırılan yaralı şahıs kurtarılamadı.

Gözaltına alınan Kadir S., bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadir S., adliye çıkışında çok pişman olduğunu söyledi.

DÖVÜLEN POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ

[PAGE]

Sivas'ın Gemerek ilçesinde karakolda 3 kişi tarafından darp edilen polis tedavi için kaldırıldığı hastanede intihar etti.
Edinilen bilgiye göre Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde bulunan Kabasakal Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Zafer B. (35), polis merkezine gelerek kendisiyle özel olarak görüşmek isteyen 3 kişi ile özel bir odada yalnız görüştü. Zafer B., bir süre telefonla görüştüğü E.H. isimli bir kadının eşi ile akraba olduğu öne sürülen 3 kişi tarafından yalnız görüştükleri odada darp edildi. Çıkan kavga polis merkezinde bulunan diğer polislerin araya girmesiyle sona ererken darp edilen polis memuru,
meslektaşları tarafından Gemerek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 1 gün müşahede altında tutulması kararlaştırılan Zafer B., sabaha karşı kaldığı hastanede tabancayla intihar etti. Başından ağır yaralanan 2 çocuk babası polis memuru, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OĞLUNU ÖLDÜREN BABANIN SONU

[PAGE]


Bartın'da, ev meselesi yüzünden tartıştığı oğlunu av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra tutuklanan Ahmet Dadaylı, Bartın Cezaevi'nde kendini astı.

Olay, Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesine bağlı Zafer köyünde meydana gelmişti. Ev meselesi yüzünden tartıştığı oğlu Raci Dadaylı'yı (37) av tüfeğiyle vurarak öldüren baba Ahmet Dadaylı, cinayetin ardından tutuklanarak Bartın Cezaevi'ne konuldu.

Baba, cezaevine konulduktan kısa bir süre sonra kendini asarak intihar etti. Ahmet Dadaylı, Kumluca beldesinde toprağa verildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.