BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o vekile böyle cevap verdi

Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP'yi çekiştiren AK Parti'li Haluk Özdalga'ya ağır bir yanıt verdi.

Abone ol

Açık mikrofonu unutan Haluk Özdalga'nın CHP hakkında söylediği "Bunlar zaten oruç bile tutmazlar, şimdi türban sorununu biz çözeriz diye ortaya çıkıyorlar" sözüne Kılıçdaroğlu, ateş püskürdü.

ÖZDALGA'YA AĞIR YANIT

Kılıçdaroğlu'na açık unutulan mikrofonun gazabına uğrayan AK Parti'li Haluk Özdalga’nın CHP'yle ilgili sözleri de soruldu. Kılıçdaroğlu, "Kişilik sorunu olanlara benim yanıt vermem doğru olmaz" dedi.

İTTİFAK SÖYLENTİLERİNE YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BDP ile ititfak iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "CHP'nin görüşü belli. Herhangi bir ittifak arayışımız yok. Çağrımız da yok. Tek başına iktidar olmak istiyoruz" dedi.

CHP'Yİ BÖYLE ÇEKİŞTİRMİŞLERDİ
Bayramlaşma sonrası AK Parti'lilerin mikrofonları unutup CHP’yi eleştirmesi bayrama damgasını vurmuştu. Ayrıntılar için tıklayın.



Kılıçdaroğlu TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde gazilerle bayramlaştı. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu BDP ile ittifak iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"'CHP olarak bizim görüşümüz belli biz tek başına iktidar olmak istiyoruz. Herhangi bir ittifak arayışımız da yok. Bir çağrımız da yok. Siyasi partiler çağrı yapabilirler, bunlara saygı göstereceğiz, onlar kendi düşüncelerini aktarabilir. Ama bizim düşüncemiz, CHP'nin tek başına iktidar olması için halka gitmek, halk ile kucaklaşmak. Söylemlerimizi toplumun kılcal damarlarına aktarmak, bizim amacımız bu.''


TÜRBANI SEÇİM MALZEMESİ YAPACAK

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin türbanla ilgili çağrısına Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı eleştirirek yanıt verdi. Başbakan'a defalarca çağrı yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama Başbakan gündeme almak istemiyor. Seçim sürecinde alıp malzeme olarak kullanacak" diye tepki gösterdi.

SANATÇIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu Sosyalist Enternasyonal için gittiği Paris'te Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etmesinin nedenini ise şöyle açıkladı.

"Bizim çizgimiz belli. Kuvay-i Milliye'den geliyoruz. Sanatçıya saygı duyarız. Görüşlerini benimsemeyebiliriz ama bizim kültürümüzün parçasıdır. Nazım Hikmet yıllar yılı vatan haini ilan edildi. Kimse mezarını ziyarete gidemiyordu. Şimdi bakın herkes ziyaret ediyor. Şimdi gidenler Nazım Hikmet'i benimsiyor mu? Ama o bizim kültürümüzün simgesi. Kültürümüze sanatımıza damga vuranları öne çıkarmalıyız. Sanat ve sanatçı aykırı insanlardır. Bizim kültürümüzün bir parçası hepsi. Eserlerini kullanıyoruz. Her ülke benim daha çok sanatçım olsun diye çaba harcarken biz bunu yapmazsak yanlış yaparız

DİYARBAKIR ZİYARETİ

Bir düğüne katılmak için Şanlıurfa'ya gidecek olan Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da da bayramlaşma yapacağını söyledi.

Diyarbakır'da yurttaşlarla bayramlaşacaklarını söleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar başka ülkenin insanları mı? Belki bana sitem edecek belki kızacaklar belki çay ikram edecekler. Her karış toprağa siyasetçinin gitmesi konuşması gerek. Bizim de yaptığımız bu" dedi