BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  DÜNYA

Türk'ü öldüren ABD'liye 25 yıl

ABD'de bir benzin istasyonunu işleten Türk vatandaşını öldüren Ronnie Fedo 25 yıl hapis cezası aldı...

Abone ol

Geçen temmuz ayında Nisan Ambaroğlu'nun işlettiği benzin istasyonuna giren 34 yaşındaki Fedo bir enerji içeceği ve iki piyango bileti çalmıştı.

Fedo'yu takip eden 65 yaşındaki Ambaroğlu onu aracına binerken yakalamış fakat o sırada aracı hareket ettiren hırsız yaşlı adamın araca takılarak sürüklenmesine ve ezilmesine neden olmuştu. Daha önce uyuşturucu kullanma suçundan sabıkası bulunan Fedo suçunu kabul etmesi karşılığında 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fedo cezasının %85'ini doldurmadan şartlı salıverilmeyecek. Morristown'daki Yüksek Mahkeme'de görülen dava sonrası basına konuşan Nisan Ambaroğlu'nun oğlu Murat Ambaroğlu babasının kendi geçimlerini temin etmek için gece gündüz çalıştığını, fakir ve kötü durumda olmanın nasıl bir şey olduğunu iyi bildiğini ve başkasının bir kuruşunda bile gözü olmadığını söyledi. 

PİŞMANLIK GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

 Hakim Stuart Minkowitz tarafından yüzüne cezası okunmadan önce göz yaşlarına boğularak pişmanlığını dile getiren Fedo, "Bu mahkemede bulunan herkesten bugün özür diliyorum. Pek çok hayat en kötü şekliyle değişti. Bu şüphesiz hayatımın en kötü iki dakikasıydı" dedi. Fedo'nun annesi Susan Lally kendi adına yaptığı açıklamada Ambaroğlu ailesinden özür diledi ve "Hepinizin kalbinden neler geçtiğini biliyorum. Kendi ailem kadar sizin ailenize de üzülüyorum" şeklinde konuştu. Ermeni asıllı Türk vatandaşı Nisan Ambaroğlu'nun iki oğlu ve karısıyla beraber 12 yıl önce Türkiye'den ABD'ye gelerek yerleştiği öğrenildi.