BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Obama'nın travesti dadısı ortaya çıktı

ABD Başkanı Barack Obama’nın, küçük bir çocukken Endonezya’da yaşadığı dönemde bakıcılığını yapan Evie, ilk kez ortaya çıktı...

Abone ol

O dönemde Obama’ya “Barry” diyen Evie, bugün, başkent Cakarta’nın en fakir gecekondu mahallelerinden birinde yaşıyor.

Obama’nın annesi Ann Dunham, 1960’lı yıllarda Endonezyalı bir erkekle evlenip Cakarta’ya taşındığında gelecekten dünyanın en önemli insanlarından biri olacak Barack’la ilgilenecek bir bakıcı bulmak gerekmiş.

Dunham ve Endonezyalı eşi Lolo Soetoro’nun evlerine ilk olarak aşçı olarak giren Evie, daha sonra çocuklarla da ilgilenmeye başlamış.

Obama ve annesinin o dönemde yaşadıkları Menteng mahallesindeki eski komşuları, Evie’nin iki yıl boyunca Barack’ın ve kız kardeşi Maya’nın dadısı olarak çalıştığını doğruladı. Ancak Beyaz Saray konuyla yorum yapmadı.

"ANNESİNİN RUJUNU SÜRERDİM, ÇOK GÜLERDİ"

Asıl adı Turdie olan Evie, Associated Press’e yaptığı açıklamalarda, “Barry” dediği Obama’yla geçirdiği günleri anlattı.

Komşular Evie’yi gecenin geç saatlerinde kadın kıyafetleri giyinmiş halde evden çıkarken gördüklerini söyledi.

Ancak Evie, Obama’nın kendisini hiç kadın kılığında görmediğine inanıyor. Obama’nın o dönemde çok küçük olduğunu belirten Evie, “Beni kadın kıyafetleriyle görmesine hiç izin vermedim ama zaman zaman annesinin rujunu sürdüğümü görürdü. O zaman çok gülerdi” dedi.

20 YILDIR KİMLİĞİNİ GİZLİYOR

Erkek fiziğinde doğduğunu ancak kendisini hep kadın hissettiğini belirten Evie, kimliği dolayısıyla ömrü boyunca babasından başlayarak çevresindeki birçok kişinin işkencelerine maruz kaldığını anlattı.

Ancak Evie için dönüm noktası, 20 yıl önce bir travesti arkadaşının şişmiş cesedini kanalizasyonda bulmasıyla yaşanmış.

Bütün kadın giysilerini ve makyaj malzemelerini toplayıp çöpe atan Evie, “Kalbimin derinliklerinde kadın olduğumu biliyordum ama o şekilde ölmek istemedim” dedi.

Evie, şu an 66 yaşında. O dönemde yaşadıklarını hatırladığında hala gözleri doluyor. Ama o günden beri erkek gibi giyiniyor ve eşcinsel kimliğini gizliyor. Ancak artık kendine daha çok güveniyor:

Bundan sonra insanlar bana pislik dediğinde, göğsümü gere gere, ‘Ama ben ABD Başkanı’nın dadısıyım’ diyeceğim.