BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

12 yıllık eğitime 13 saat konuşma!

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine karşı çıkan CHP'li vekil ilginç bir eyleme imza atıyor!

Abone ol

AK Parti'nin, 8 yıllık kesintisiz eğitimin yerine öngördüğü '4+4+4' düzenlemesi Meclis Milli Eğitim Komisyonun'da.

Toplantının başında söz alan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 12 saat konuşacağını söylemiş, vekillerin 'gerçekten mi?' tepkisine 'evet' karşılığını vermişti.

Engin Özkoç, sözün başında '12 saat konuşacağım' deyince şaka zannedildi ancak 15.15’ten itibaren tuvalet molaları dışında ara vermeden 13 saat konuştu.

Özkoç'un elinde bir metin yoktu. Sivil toplum örgütlerinin milli eğitimle ilgili hazırladığı kitapçıkları okudu. Zaman zaman CHP'liler Özkoç'un nefes alması için bol bol yorum içeren sorular sordular.

TUVALET MOLASI İSTEDİ ANCAK... 
Tuvalet molası talebinde, komisyon başkanı Nabi Avcı ile Özkoç arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Özkoç izin istedi, Avcı vermedi; Özkoç, 'İstenmeyen bir durum ortaya çıkarsa sorumlusu ben değilim' deyince izni aldı.

Özkoç'un su dışında hiçbir şey tüketmediği görülürken, kapının önünde bir ambulans ile sağlık ekibi bekletiliyor. CHP'li vekiller, Özkoç'un şekerinin düşmemesi için meyve ve meyve suyu takviyesi yapıyor.

MUHARREM İNCE 'BİTSİN' DEDİ 
Sağlığından endişe ettiğini söyleyerek Özkoç'u uyarmasına rağmen başkan Nabi Avcı toplantıyı sürdürdü ve yemek arası dahi verilmedi. Konuşmanın 8. saatinde, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Avcı'dan toplantıyı bitirmesini istedi ancak Avcı, 'Önce Özkoç konuşmasını sonlandırmalı' yanıtını verdi.

BAKAN DİNÇER DE DİNLEDİ 
CHP'li AKP'li ve MHP'li komisyon üyeleri halen salonda ve 'siz konuşma hakkınızı istismar ediyorsunuz ama ben, 12 değil 24 saat de konuşsanız bekleyeceğm' diyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Özkoç'u dinledi.