BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.501,27
HABER /  MAGAZİN

Türklere hırsız diyen Yunanlı!

Çok ünlü bir Yunanlı şarkıcı bestelerimi sizin besteciniz çaldı diyor. O kişi çok ünlü

Abone ol

Dün, Zeki Müren'in kendi bestelerini kendisinin yapmadığını yazan Aykut Işıklar bugün de Türkiye'nin en önemli bestecilerinden birinin "hırsız" olduğunu söylüyor.

"Türkler'e 'hırsız’ diyen Parios’a kim yanıt verecek?" diye soran Işıklar'ın iddiaları ise şöyle:

TÜRKLER'E HIRSIZ DİYEN YUNANLI

'Bir müzik yapımcısı arkadaşım; Yunanistan'ın en sevilen müzisyeni Giannis Parios ile Kayahan'ı konserlerde buluşturmak istedi. Dev konserler düşündü. Özetle birkaç stat konserini içine alan bir turne. Araya belki 30 kişiyi sokarak Atina'da Giannis Parios ile buluştu. Ancak daha ağzını açmadan Parios'un şu sözleri ile karşılaştı; 'Ben değil konser vermek için, gezmek için bile Türkiye ye gelmem...

Hırsız Türkler yüzünden gelmiyorum. Nedeni çok basit. Türk müzisyenlerinin bestelerimi çalıp 'benim bestem' diye ortalarda dolaşmalarına katlanamıyorum. Bunu en sevilen şarkıcıbesteciniz de yapıyor, gençleriniz de.

O "HIRSIZ" TÜRK KİM?

İşte listesi... Tam 35 albüm, tamamen benim bestelerinden oluşmuş. Ne bir izin alma var, ne telif ücreti var üstelik de albüme beste-söz diye ismim bile yazılmamış. Bunu başka türlü açıklamam imkansız, Türkler hırsız... Kayahan'ı tanıyorum. Bestelerini ve yorumunu çok beğeniyorum ama. Kusura bakmasın içimdeki birikmiş kötü duygulardan kurtulamıyorum." 

3,5 MİLYON DOLAR CEZA VERECEK

Parios'un bestelerini sahiplenen şarkıcı ve bestecilerimizi çok yakından tanıyorsunuz. Hepsi yakında uluslararası mahkemelerde hesap vermek zorunda kalacaklar. Hatta birinin cezası kesinleşti. 3.5 milyon dolarlık cezayı yemiş bile..."