BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,25
ALTIN 2.449,11
HABER /  DÜNYA

Türkler tahliye bekliyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan tahliye edilecek Türk vatandaşlarının sayısı 1200'e ulaştı.

Abone ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan tahliye edilecek Türk vatandaşlarının sayısı 1200'e ulaştı.

İsrail'in iki askerinin Hizbullah tarafından kaçırılmasını gerekçe göstererek Lübnan'a karşı havadan, karadan ve denizden saldırıya başlamasının ardından binlerce yabancının yanı sıra Türkler de ülkeden ayrılmaya başladı.

Beyrut'ta bulunan Türkiye Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, feribotla tahliye için 1200 Türk vatandaşı başvurdu.

Türk vatandaşlarını tahliye etmek için Deniz Kuvvetleri'ne bağlı İskenderun Feribotu'nun, Gelibolu firkateyni ve Bartın korveti ile birlikte yarın sabah 09.30 sıralarında Beyrut limanında olması bekleniyor. Askeri gemilerin limana yanaşması sırasında geniş güvenlik tedbirlerinin alınacağı öğrenildi.

Büyükelçilik yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böylesine büyük bir tahliye işleminin ilk defa gerçekleştirileceğini belirtirken, gereken bütün hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.

Türk vatandaşları yarın sabah 07.30'dan itibaren Beyrut'ta limana yakın merkezde toplanacak. Türk vatandaşları burada gereken resmi işlemler tamamlandıktan sonra otobüslerle feribota bindirilecek.