BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

New Yorklular isyan etti

ABD'nin New York kentinin Queens bölgesinde yedi gündür elektrik kesintisi yaşanıyor.

Abone ol

Queens'in Astoria, Sunnyside, Long Island City ve Hunters Point semtlerinde süren elektrik kesintisi New Yorklulara çok zor günler yaşatıyor. Özellikle göçmen nüfusun fazla olduğu Queens bölgesinde insanlar, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve elektrik şirketi Con Edison'a ateş püskürüyorlar ve bölgenin ihmal edildiğini düşünüyorlar.

Belediye Başkanı Michael Bloomberg, son üç gündür Queens bölgesinin Astoria semtine gelerek basın toplantısı düzenliyor ve insanların sorunlarını dinliyor. Bloomberg, bugünkü basın toplantısında ellerinden geleni yaptıklarını, elektrik kesintisinden etkilenen 25 bin abonenin 10 bininin elektriğe kavuştuğunu, ancak geriye kalan 15,000 aboneye elektrik sağlamak için çalışmaların hala devam ettiğini belirtti. Michael Bloomberg, belediyenin kesintiden etkilenen semtlerde isteyenlere sıcak yemek ve soğuk su dağıttığını kaydetti, ancak kesintinin ne zaman sona ereceği hakkında kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Eskimiş elektrik hatlarının aşırı yüklenmeye dayanamayarak bozulmasından kaynaklanan elektrik kesintisi dolayısıyla bölgede insanlar sıcak havada evlerini soğutamıyor, sıcak suyla yıkanamıyor, geceleri mum ışığında yemek yiyor, yiyecekleri bozulmasın diye dükkanlardan kiloyla buz satın alıyorlar. Bölgedeki bakkallar, marketler ve lokanta sahipleri de buzdolaplarını kullanamadıkları için yiyeceklerin bozulduğunu, bunun da maddi kayıplara yol açtığını söylüyorlar. Bu yüzden pek çok dükkan sahibi pencerelerine ''Kesintisi Nedeniyle Kapalıyız'' notları asarak kepenklerini kapattı. Elektrik kesintisinden metro seferleri de etkileniyor, çalışan hatlardaki trenlerde de soğutucular açılmıyor. Elektrik kesintisi geçen Pazartesi gününden beri devam ediyor.