BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  GÜNCEL

Türkler için yeni iş alanları!

Türkiye'nin geçen yıl TanTürkiye'nin geçen yıl Tanzanya'da ilk büyükelçiliğini açmasından sonra ekonomik ilişkileri önemli ölçüde artırırken, Türk şirketleri için de yenzanya'da ilk büyükelçiliğini açmasından sonra THY'nin de İstanbul'dan direkt olarak uç

Abone ol

Türkiye'nin geçen yıl Tanzanya'da ilk büyükelçiliğini açmasından sonra THY'nin de İstanbul'dan direkt olarak uçmaya başlaması bu ülkeyle ekonomik ilişkileri önemli ölçüde artırırken, Türk şirketleri için de yeni iş alanları açıldı.

Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Şander Gürbüz, nisan ayı sonunda Zanzibar Cumhurbaşkanı Ali Muhammet Shein ile Abdullah Gül'ün Türkiye'de görüşeceğini belirterek, "Burada Zanzibar için hazırladığımız turizm projesini gündeme getireceğiz" diye konuştu.

Zanzibar tarafına yönelik Türk turizm şirketleriyle birlikte yeni proje hazırladıklarını ifade eden Gürbüz, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmede yeni projeler gündeme getirilecek. Türk şirketlerine yönelik 200 dönümlük arazi 99 yıllığına turizm tahsisleri için verilecek. Buradaki tarihi müze ve havaalanının yeni terminal binalarının yeniden yapılması işleri de bulunuyor. Zanzibar'da 5 adet İtalyan oteli bulunuyor, İtalyanlar akın akın geliyorlar. Otellerimize neden daha fazla Türk tatile gelmesin."

SARAY YAVRUSU ELÇİLİK BİNASI


Şander Gürbüz, başkent Darüsselam'da yer sıkıntısı çeken Türkiye Büyükelçiliği'nin uzun süren pazarlıklar sonucu İran asıllı bir işadamını kendisi için yaptırdığı malikâneyi kiralamak üzere ikna ettiklerini söyledi. Gürbüz, "Gelecek ay çalışmaların bittikten sonra yeni yerimize taşınacağız. Yeni binamız hemen yanımızda bulunan Amerikalı komşularımızı şimdiden kıskandırdı" dedi