BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Önder'den çok sert sözler

YSK'nın BDP adaylarını veto etmesine ateş püsküren adaylardan Sırrı Süreyya Önder'den sert sözler

Abone ol

BDP'nin adaylarından Önder, YSK'nın adaylık iptal kararını değerlendirdi: Alsınlar meclislerini ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bakalım nasıl siyaset ve hangi meşruiyetle yapacaklarmış...

YSK’nın BDP’nin desteklediği 7 milletvekili adayıyla ilgili aldığı 'adaylık iptal' kararını, Sırrı Sürayya Önder NTV’de değerlendirdi.

FIRINCIYA SÖYLENİ EKMEK DE VERMESİN

"Fırıncıya söyleyin ekmek de vermesin" diyen Önder, "Bu nedir kardeşim. Yıllarca baraj ve     tutuklama de; her fırsatta milyonlarca insanın oyunu Meclis’e yansıtmamak için elinden geleni yap, sonra da 'dağdan insin siyaset yapsın' de. Bu yalanı millet yutar diyorsunuz..." dedi.

Önder, "İttifak oturur, düşünür ve karar verir. Ne derlerse ona uyarız” şeklinde konuştu.

Bu kararın ardından, BDP’nin desteklediği bağımsız adayların seçime girip giömemesi noktasında ‘kişsel fikrim şudur’ diyen Önder şöyle devam etti:

"ALSINLAR MECLİSLERİNİ..."
"Bu irade kesintili olarak Meclis’e yansıyacaksa hiç gitmeyiz. Siyaset yapmanın meşru zemini sadece Meclis değldir. Alsınlar meclislerini ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bakalım nasıl siyaset ve hangi meşruiyetle yapacaklarmış. Bu benim kişisel fikrim. İttifak oturur, düşünür ve karar verir. Ne derlerse ona uyarız.”

"BUGÜNÜ UNUTMASINLAR"
Önder, bu kararın bölgede siyasi dengelerini nasıl etkileyeceği ve yeniden bir çatışma ortamına neden olup olmayacağı konusunda, "Allah bu millete savaşı göstermesin. Ondan sonra 'biz nerede yanlış yaptık' diye düşüneceklerse, bugünü unutmasınlar. Bugünün tarihini bir kenarıya yazın. Ama savaş olmaz, niye olsun. Diyarbakır’ın Urfa’nın Mardin’in Hakkari’nin meydanlarında bu millet taşa, sopaya, gaza, bombaya karşı elini kaldırmadan oturuyor . Ne edeceksin, imha mı edeceksin..." şeklinde konuştu.