BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yle Hollanda arasında yeni kriz! O isim ülkeyi terk etti

Türkiye ile Hollanda arasında bu kez "casus" krizi yaşanıyor. Türkiye’de “casusluk" yapmakla suçlanan A.Z. adlı Hollanda vatandaşının soruşturulduğu haberlerinin ardından Hollanda Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli söz konusu kişinin Türkiye’den ayrıldığını açıkladı.

Abone ol

NL Times’a göre, Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın İstanbul’daki Başkonsolosluğu’nda çalışan kişinin aynı zamanda bölgesel faaliyetlerden sorumlu olduğu belirtilirken, söz konusu görevlinin “kendi güvenliği” açısından Türkiye’den ayrıldığını teyit etti.

Bakanlığın başka bir bilgi vermediğinin vurgulandığı haberde, Pazartesi günü Türk medya kaynaklarının “Hollandalı bir casus” hakkında Türk makamlarınca bir soruşturma yürütüldüğü, “casus” olmakla suçlanan kişinin bir süreden beri Türk istihbarat teşkilatınca izlendiğini bildirdiklerine dikkat çekildikten sonra şöyle devam edildi:

“Türk medyası göre, söz konusu kişinin Türklerin IŞİD ile bağları ve Türkiye’nin Afrin operasyonuna ilişkin istihbarat toplamaya ve sahte bilgileri yaymaya çalışıyordu.”