BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi sarsan cinayette şok ifade!

Üç çocuğu bayramda öldürdüğü ve cesetlerini gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Uğur Veli Gülışık şok bir ifade verdi

Abone ol

Üç çocuğu bayramda öldürdüğü ve cesetlerini Yozgat’a götürüp gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Uğur Veli Gülışık ilk ifadesini reddetti. Daha önce suçu kabullenen Gülışık “Polis bana bunları baskı yaparak kabul ettirdi” dedi.

Kayseri’de 21 Eylül 2009’da Ramazan Bayramı’nın ikinci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 6 yaşındaki Dilruba ve 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin kerdeşlerle komşuları 10 yaşındaki Türkan Ay’ın katil zanlısı Uğur Veli Gülışık’ın yargılanmasına dün başlandı. Üç çocuğu öldürdükten sonra cesetlerini bavullara koyup götürerek, Yozgat’ın Çayırlı ilçesi yakınlarındaki gölet kenarına gömdüğü suçlamasıyla tutuklanan fabrika işçisi Uğur Veli Gülışık, Kayseri 2’ nci Ağır Ceza Mahkemesi’ ndeki ilk duruşmada suçlamaları reddetti.

"KABUL ETMİYORUM"

Can güvenliği nedeniyle bulunduğu Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutulan ve hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Gülışık dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında Kayseri Adliyesi’ne getirildi. Kaybolduktan 1.5 yıl sonra öldürüldükleri ortaya çıkan 3 çocuğun katili olduğu iddiasıyla tutuklanan sanık Uğur VeliGülışık, olayla ilgisinin olmadığını öne sürerek, “Bana bunları polis baskı yaparak kabul ettirdi. Suçsuzum” dedi. Zaman zaman ağlayarak ifade veren Gülışık şunları söyledi: “Beni sorgulayan özel ekip bu suçları zorla kabul ettirdi. Benim hiçbir suçum yok. İşkence ve tehdit altında ifade verdim. Ben kesinlikle bu suçu işlemedim. Yer göstermedim. Çocukların ne kendilerini ne de anne ve babalarını tanımam, bilmem. Yemin ediyorum. Vallahi, billahi böyle bir suçum yok. Bu suçları kesinlikle kabul etmiyorum.” Sanık, mahkeme başkanının “Eşcinsel misin?" sorusuna da “Hayır” karşılığını verdi.

ACILI ANNE SAAT FIRLATTI

“Bu canavar en ağır cezaya çarpıtırılmalı” diyen çocukları öldürülen anneler, TBMM’nin “Hadım Yasası”nı çıkarmasını ve ilk bu sanığa uygulanmasını istedi. İki çocuğu öldürülen Leyla Tekin, sanık Gülışık’a öfkeyle kol saatini fırlattı. Duruşma çıkışında da sanığın peşinden koşan Leyla Tekin, Gülışık’ a saldırmak istedi. Ancak jandarma ve diğer görevliler tarafından engellenen anne sinir krizi geçirerek bayıldı.