BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Türkiyeyi 3. lige ne düşürür?

İrtica eylem planı siyasetçilerin ilk gündem maddesi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de tartışmalara katıldı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, iktidarın sadece halkın oyuyla değişeceğini belirterek, "Bunun dışındaki her şey geriye götürür. Birinci lig ülkesi olan bir ülkeyi üçüncü lig ülkesi yapar" dedi.

Partisinin Kastamonu İl Başkanlığı kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, bir konuşma yaptı.

''Türkiye'de iktidarlar millet eliyle kurulacak, millet eliyle değiştirilecektir'' diyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunun dışındaki her yol Türkiye'yi geri götürür, Türkiye'yi sıkıntıya sokar, birinci lig ülkesi olan bir ülkeyi üçüncü lig ülkesi konumuna sokar.

Milletin huzurundan rahatsız olanlar var. Devletin organlarının birbirleriyle uyum içerisinde çalışmasından rahatsız olanlar olmuştur. İsterler ki iş başındaki hükümet, devletin şu kurumuyla kavga etsin, bu kurumuyla kavga etsin o da kendi arzusu neyse onu gerçekleştirsin.''

Türkiye'nin anayasasının bulunduğunu, hükümet, parlamento ve yargının görev, sorumluluk ve yetkilerinin belli olduğunu vurgulayan Bakan Çiçek, ''Bunların üçü uyum içerisinde birbirleriyle çalışacak. Çalışmak mecburiyetinde. Kim çalışmazsa sorumluluk da ona ait olur'' dedi.