BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.398,08
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye kırmızı çamur yağıyor

Dün akşam başladı... İlk olarak Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da etkili oldu. Şaşkına çeviren ise Karadeniz'e kadar ulaşmasıydı.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağmurla birlikte çamur yağdığını bildirdi. 

Bu tür yağışların görüş mesafesini düşürmesi dolayısıyla meteorolojik uyarı yaptıklarını belirten Şahin, ''Güney ve güneydoğu yönünden esen rüzgarlarla Suriye ve Irak üzerinden Türkiye'ye taşınan toz bulutu var. Bu toz bulutunun yanı sıra Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem Türkiye'yi etkiliyor. Toz bulutu akabinde meydana gelen yağışlar dolayısıyla özellikle hem Doğu Anadolu hem de Karadeniz Bölgesi'nde çamur yağışı görüldü'' diye konuştu.

KARADENİZ'DE NADİR BİR OLAY

Çamurlu yağışın Karadeniz Bölgesi'nde çok yaygın görülen bir olay olmadığını belirten Şahin, ''Ama özellikle kuvvetli rüzgarlarla zaman zaman toz bulutunun ulaşması dolayısıyla Karadeniz Bölgesi'nde de nadiren görülür'' dedi.

KARADENİZLİ ŞAŞKINA DÖNDÜ

Bu arada, Karadeniz Bölgesi'ni etkileyen çamurlu yağış yüzünden Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz'deki bazı illerde araçlar, sokaklar ve bazı iş yerlerinin camları çamurla kaplandı.

Vatandaşlar iş yeri ve otomobillerini temizlerken belediye ekipleri ana caddeleri tazyikli suyla yıkadı.

Trabzon'da bazı vatandaşlar, bölgede bu tür yağışlara pek rastlamadıklarını belirtti.

İŞTE KIRMIZI YAĞMURUN
GERİDE BIRAKTIĞI MANZARA

[PAGE]



 

[PAGE]



 

[PAGE]


Güneydoğu'da yoğun olarak etkili olan toz bulutu nedeniyle gün ortasında adeta günbatımı manzaraları ortaya çıkıyor.