BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.511,60
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'ye karne vermek için geliyorlar!

Dünya ekonomik kriz beklentisiyle çalkalanırken, Türkiye paranın patronlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Abone ol


IMF heyeti, özel sektör ve ekonomi kurumlarını ziyaret ederek son ekonomik gelişmeler konusunda görüş ve resmi verileri toplayacak.

Son küresel gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisini değerlendirecek olan IMF heyeti, yaklaşık iki hafta sürecek olan çalışmasında, en son geçen yıl Aralık ayında yapmış olduğu 2011 yılına ilişkin makro ekonomik tahminlerini güncelleyerek, 2012 yılına ilişkin tahmin çalışmaları yapacak.

Heyet, Washington'a dönüşünün ardından, son gelişmeler ve görünüm, politika değerlendirmesi ve tavsiyeler, maliye politikası, para politikası, finansal politikalar, yapısal politikalar başlıkları altında bir değerlendirme raporu yayımlayacak.

BORÇLAR BİTENE KADAR SÜRECEK

Fon heyeti, Türkiye'nin Fon'a olan borcunun tamamıyla ödeneceği 2013 yılına kadar, her altı ayda bir gelmeye devam edecek.

Türkiye'nin IMF'den kullandığı kredilere ilişkin borç stoku, halen 4,8 milyar dolar düzeyinde iken bu yıl sonu itibarıyla 4,5 milyar doların altına gerileyecek ve IMF'ye kalan borçlar 2013 yılının ilk yarısı sonunda tamamen ödenmiş olacak.