BIST 10.266
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.394,15
HABER /  GÜNCEL

Türk inşaat sektöründen istihdam atağı

Türk şirketleri binlerce işsize bu ülkelerdeki inşaatlarda çalışma olanağı sağladı. İşte o ülkeler...

Abone ol

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre bu dönem içerisinde Türk şirketlerinin yurt dışı yatırımlarında çalıştırılmak üzere toplam 4 bin 500 kişiye yeni iş fırsatı doğdu. En çok istihdam fırsatı sunan ülkeler ise Suudi Arabistan ve Sudan oldu.

Kuzey Afrika ve Ortadoğu'yu etkisi altına alan Arap baharı nedeniyle yurt dışı yatırımlarını Doğu Afrika ve Hindistan'a kaydıran Türk inşaat sektörü, rekor seviyelere ulaşan yeni iş fırsatlarıyla istihdamın lokomotifi olma rolünü sürdürdü.

Kariyer.net verilerine göre Cubuti'den Komorlar'a, Hindistan'dan Ukranya'ya kadar geniş bir coğrafyada faaliyetlerini sürdüren Türk inşaat sektörünün, 2011 yılının ilk 8 ayındaki istihdam oranını geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 oranında arttırdığı gözlendi. Bu dönem içerisinde sektörün yurt dışı yatırımlarında çalıştırılmak üzere beyaz ve mavi yakada toplam 4 bin 500 kişiye yeni iş fırsatı doğdu.

EN ÇOK BU ÜLKELERDE İSTİHDAM SAĞLADI

2011'in ilk 8 ayında en çok istihdam fırsatı sunan ülkeler Suudi Arabistan ve Sudan'ı, Irak, Rusya, Türkmenistan, Afganistan, Cezayir, Azerbaycan, Zambiya, Komorlar, Cibuti, Umman, İran, Hindistan, Kazakistan, Katar ve Ukrayna takip etti. Aynı dönem içerisinde Libya'da faaliyetlerini sürdüren şirketlerin istihdam oranlarının yüzde 80'in üzerinde düşüş yaşandığı görüldü.