BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin yüzde 1'i bu ilçede oturuyor

Türkiye istatistik Kurumu'nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 752 bin 250 kişinin yaşadığı Bağcılar, İstanbul'un en kalabalık ilçesi.

Abone ol
Türkiye’nin 81 ilinden göç alan ve TÜİK tarafından açıklanan nüfus sayımı sonuçlarına göre 752 bin 250 ilçe sakininin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana gerçekleştirilen projelerle de büyük ölçüde dönüşüm geçiriyor. Ayrıca Bağcılar'da 1924 mübadelesiyle Balkanlar’dan gelip yerleşenler de yaşıyor.

ULAŞIM PROJELERİ DİĞER İLÇELERLE ENTEGRASYON SAĞLIYOR

Türkiye nüfusunun yüzde 1'ine ev sahipliği yapan Bağcılar'da hayata geçirilen ulaşım projeleri İstanbul'un diğer ilçeleriyle entegrasyonu sağlıyor. Atatürk Havalimanı’na, Basın Ekspres Yolu, E-5 ve TEM bağlantı yollarına yakın konumda bulunan Bağcılar’da şu an bir metro istasyonu, bir de tramvay hizmet veriyor. 2013 yılında açılışı yapılan Bağcılar-Kirazlı-Metrokent metro hattı halen hizmet veriyor. Gebze-Halkalı yüzeysel raylı sistemi ve Marmaray ile birlikte Atatürk Havalimanı, Kadıköy, Maltepe ve Taksim gibi önemli merkezlere ulaşım tamamen raylı sistemle yapılıyor. Mahmutbey Mecidiyeköy Metro hattının çalışmaları da devam ediyor.

KADINLARA YÖNELİK KURSLAR VERİLİYOR

Bağcılar ayrıca, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar da yürütülüyor. Hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda değişik branşlarda kurslar veriliyor. Halk Sarayı’nda çeşitli etkinlikler düzenlenirken Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde de kadınlara yönelik kurslar veriliyor. İlçede aynı zamanda meyve bahçeleri bulunuyor. Bağcılar Belediyesi, Nostalji Bahçeleri Projesi adı altında üzüm bağı, kiraz, kayısı, kestane, fındık bahçesini inşa ederek ilçe halkının hizmetine sundu.