BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin yüreğini dağlayan kara!

Ermenek'te kaydedilen bir görüntü Türkiye'nin yüreğini dağladı. İşte 16 evladını hala çıkaramayan köylülerin yürek burkan hayatı;

Abone ol
Ermenek'te köylü kadınlar 16 işçinin arandığı maden ocağından çıkarılan moloz yığınında evlerine yakacak götürmek için kömür topladı.
 
Karaman'ın Ermenek ilçesinde iki işçinin öldüğü 16 işçinin ise halen kayıp olduğu maden ocağındaki arama-kurtarma çalışmaları sırasında büyük miktarda hafriyat çıkarılıyor. Çamur, kömür ve molozdan oluşan hafriyat kamyonlara yüklenerek ocağın yaklaşık 400 metre ilerisindeki boş bir alana dökülüyor. Hafriyat yığını küçük dağı andırıyor. 

36.20141116202829.jpg

"EVLADIMIZ ORADA AMA..."
 
İki köylü kadın bu hafriyat yığının arasında yakacak kömür aradı. Maden faciasının yaşandığı Güzelyurt beldesi yakınlarında oturan 50-60 yaşlarındaki kadınlar "Hâlâ 16 evladımız orada ama bizim de yakacağa ihtiyacımız var" dedi.

İsimlerini söylemek istemeyen kadınlar seçtikleri kömürleri çuvala doldurduktan sonra evlerinin yolunu tuttu.

GEÇİM KAYNAKLARI KÖMÜR 

Toros Dağları'ndaki Taşeli platosunda yer alan Ermenek yaklaşık 30 bin nüfusa sahip. Madencilik, ekilebilir toprağı az olan bölgedeki halkın küçükbaş hayvancılık ve meyvecilik ile birlikte başlıca geçim kaynağı haline gelmiş durumda.

HALA 16 İŞÇİ MAHSUR 

Has Şeker Madencilik Şirketi tarafından işletilen maden ocağında 28 Ekim günü su baskını meydana gelmiş, 18 işçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım Perşembe akşamı ulaşılmıştı. 16 işçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor.