BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye'nin yeni hafızı Trabzon'dan çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Yalova'da yapıldı.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an kursları öğrencileri arasında düzenlediği Hafızlık Yarışması'nın Yalova'da yapılan Türkiye finalinde Trabzonlu Furkan Pakih, birinci oldu.

Yalova Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen hafızlık yarışmasının finaline Rize, İstanbul, Kahramanmaraş, Trabzon, İzmir, Konya ve Düzce'den 7 hafız katıldı.

Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kuran'ı ezberleyerek, 300-400 kişinin huzurunda, usulüne göre okumanın kolay bir iş olmadığını söyledi.

Babası da hafız

Kendisinin de hafız bir babanın oğlu olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Kuran, tabii ki her şeyin membasıdır. Hayatımızı süsleyen, öbür dünyamızı da süsleyecek olan o. Nasıl bir davranış içinde olacağımızı da o gayet güzel açıklıyor. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde hafızlık müessesesi üzerinde önemle durulmuştur. Günümüzde de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tertiplediği bu organizasyon çok güzel.''

5 bin TL'lik ödül

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 2 bin 500, diğer yarışmacılara ise bin 500 lira ödül verildi.

Yalovalı esnaflar tarafından ise birinciye bin 500, ikinciye 700, üçüncüye 500, diğer finalistlere de 400 lira ile çeşitli hediyeler sunuldu.

Finalde yarışan tüm hafızlara, eğitimlerine devam ettikleri müddetçe Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından burs verileceği bildirildi.