BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  DÜNYA

Türkiyenin üyeliği Le Figaroyu gerdi

Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan Fransa'nın önde gelen gazetesi Türkiye karştı yorum habere yer verdi.

Abone ol

Le Figaro, ''Türkiye'nin AB üyeliği tartışmasının, Fransa ve AB'nin yeni dönem başkanı İsveç arasında gerilim kaynağı olduğunu'' yazdı.

Fransız Le Figaro gazetesnde yer alan yorum-haberde İsveç'in 1 Temmuzdan itibaren AB dönem başkanlığını üstlenmesi sonrasında, Türkiye'nin AB üyeliği konusunun, İsveç ile Fransa arasında ''hassas bir durum yarattığı'' yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen açıklamalarının ardından, bu ülkeye yapacağı ziyareti daha önce ertelediğine dikkat geçen gazete, İsveçli yetkililerin, ''Türkiye'ye eski dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nden daha olumlu yaklaşacakları'' yolundaki son açıklamanın Fransız yönetimini tekrar kızdırdığını bildirdi.

Le Figaro, Sarkozy'nin bir danışmanının, ''Fransa'nın desteği olmadan, hiçbir dönem başkanı ülke başarılı olamaz'' şeklindeki açıklamasıyla Paris'in tepkisini dile getirdiğini yazdı.

Gazete, hükümetteki son değişiklikle Tarım Bakanlığı görevine getirilen eski Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Bruno Le Maire'in, ''İsveç Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeye devam ederse, gerçek bir siyasi sorun çıkacak'' açıklamasına da atıfta bulundu.