BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.398,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Koç Holdingden meslek liselilere destek

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi kapsamında meslek liselerine desteğini devam ettiriyor.

Abone ol

Dünya Bankası'nın ''Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması''nda ''meslek liseleri'' kategorisine sponsor oldu.


Koç Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Bankası tarafından ''Türkiye'de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim'' başlığı altında düzenlenen ''Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması''nın ''meslek liseleri'' kategorisinin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding, yarışmada dereceye giren MLMM bursiyerlerini Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Y. Koç'un ev sahipliğinde Nakkaştepe'deki holding merkezinde ağırladı.

Toplantıda konuşan Ali Koç, Koç Topluluğu tarafından 2006'da başlatılan MLMM Projesi'nde büyük yol alındığını belirterek, ''Projemizde temel hedef; tüm taraflar nezdinde mesleki eğitim-istihdam ilişkisinin önemi hakkında farkındalık yaratmaktı. Bugün ne mutluyuz ki, mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde mutabakat gittikçe güçleniyor'' ifadesini kullandı.


Koç, ''Meslek Lisesi Memleket Meselesi derken gerçekten çok akılcı ve samimi bir bakış açısıyla yola çıktıklarını'', dünyada, özellikle Avrupa'da gelişmiş ekonomilerin bu bakış açısını yıllar önce benimsediğini kaydetti.


Verilen bilgiye göre, MLMM bursiyerlerinin mesleki eğitim-istihdam ilişkisini kuvvetlendirmek amacıyla projeler ürettikleri yarışmada ''Okulum Yetkili Serviste Projesi'' ile Birmot İzmir'den projeye destek veren gönüllüler, Konak Motor Meslek Lisesi'ndeki bursiyerlerle birinciliği elde ederek, Koç Holding tarafından verilen 20 bin dolarlık desteği almaya hak kazandı.
MLMM bursiyerlerinin 23 ilden toplam 59 proje ile katıldıkları yarışmada birincilik ödülü olan 20 bin dolar, projenin hayata geçirilmesi için kullanılacak.