BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.490,96
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin 'Teksas'ı kara teslim!

Bursa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, birçok köy yolu ulaşıma kapandı, okullar tatil edildi.

Abone ol

Tüm yurtta dün geceden beri etkili olan kar yağışı "yeşil cennet" olarak adlandırılan Bursa'yı da etkiledi. Kentte okullar tatil edilirken, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Uludağ'da ise kar, 55 santimetreye kadar ulaştı.

Bursa
'da dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin okula gidiş gelişte yaşayabileceği muhtemel sıkıntıların önüne geçmek amacıyla okulların tatil edildiği bildirildi.

Bu arada Bursa Büyükşehir belediyesi'ne bağlı ekipler, geceden itibaren özellikle ana yollarda tuzlama çalışması yaptı. Ankara yolu, İnegöl, İstanbul yolu, Gemlik, Karacabey ve Uludağ gibi belli noktalarda konuşlandırılan ekipler yağış devam ettiği sürece karla mücadele çalışmalarına devam edecek. 

KÖY YOLLARI KAPANDI

Kar yağışı sebebiyle Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'da bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle 123 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. 

Bursa Özel İdare yetkililerinden alınan bilgiye göre, Osmangazi’de 10, Nilüfer’de 6, Yenişehir’de 5, Orhangazi’de 6, Orhaneli’nde 15, Mustafakemalpaşa’da 4, Mudanya’da 3, Kestel’de 12, Keles’te 6, Karacabey’de 2, İznik’te 20, İnegöl’de 8, Harmancık ve Gürsu’da 2, Gemlik’te 10 ve Büyükorhan’da 12 olmak üzere toplam 123 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılabilmesi için 19 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon, 5 kepçe ve 60 personel yoğun çaba sarf ediyor. 

ULUDAĞ'DA KAR 55 SANTİM

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 55 santimetreye yükseldi. 

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, zirvedeki kar yağışı devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 12 dereceye indiği Uludağ’da yoğun sis etkili oluyor. Görüş mesafesi zaman zaman bir metreye kadar düşüyor. Zirvede kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi.