BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından sürpriz öneri

Mustafa Balbay'ın tahliye olmasını değerlendiren Zaman yazarı Gülerce, toplumu taze bir başlangıç yapmaya çağırdı.

Abone ol

Ergenekon davası sanığı Mustafa Balbay'ın tahliyesini sevinçle karşıladığını söyleyen Zaman si yazarı Hüseyin Gülerce, siyasi af çağrısı yaptı.

Ergenekon tutuklusu CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın 4 yıl 277 günlük tutukluluk süresinin ardından tahliye edilmesi medyada geniş yankı uyandırdı.

Peki Ergenekon ve balyoz davalarını destekleyen Zaman gazetesinde yazarlar tahliyeyi nasıl gördü? Fethullah Gülen'e yakın isimlerden Gülerce, bugünkü köşesinde Balbay'ın tahliyesini değerlendirdi.

TAHLİYE UZLAŞMA ADINA FIRSAT OLSUN

Savaş baltalarını toprağa gömmeye çağırdığı yazısında Gülerce, "Ne yapacaksak, hukuk zemininde yapalım." diyor. Yazar, Balbay'ın tahliyesini kutuplaşmayı bitirme, normalleşme ve uzlaşmanın kapısını aralaması adına, fırsat olarak değerlendirilmesini istedi.

Balbay'ın tahliye olur olmaz söylediği "Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil." sözlerinini köşesine taşıyan Gülerce, bu sözlerin kendisini cesaretlendirdiğini yazdı. Yazar daha sonra yeni bir beyaz safya açma adına atılması gereken adımları sıralayarak yazısını tamamladı.

KİN VE NEFRET SÖYLEMİNİ BIRAKALIM

(...)Evet, gelin taze bir başlangıç yapalım. Birbirimizi kınamadan, ötekileştirmeden, kin ve nefret söylemini, kibri, üslup yanlışlığını bırakarak “tanış olalım”… Ne yapacaksak, hukuk zemininde yapalım. Hukuk dışı yollarla, darbecileri cesaretlendirmeyle, kimse kimsenin bileğini bükmeye kalkmasın. Bir arada yaşamanın yollarını aramaya kafa yoralım.

Atmamız gereken ilk adım, birbirimizin konumuna saygılı olmaktır. Bunu dilimize değil, gönlümüze kabul ettirebilirsek, ikinci adım “tanış olma”ya gelecek. Birbirimizi dinlemeyi, anlamayı seçmiş olacağız. Bu ise hasret kaldığımız mutabakatı, uzlaşmayı getirecektir. Sonra da çare zeminine geçeceğiz: Paylaşmak... Kimse kimseyi bu topraklardan söküp atamayacağına göre, birlikte yaşamanın güzelliği içinde paylaşma erdemini tadacağız. Bunu şimdiye kadar hiç yaşamadık…

KUCAKLAYICI AF

Bunu başarabiliriz. Hatta birileri nereye çekerse çeksin, ilk somut adım olarak kucaklayıcı bir affın gelmesi gerekiyor, diyorum. Eline kan bulaşmamış, cinayet işlememiş/işletmemiş kim varsa, hepsi için geniş bir af getirebilir. Devlete karşı işlenmiş suçlarda, geleceğimiz adına, huzurumuz adına, toplumsal mutabakat adına bir siyasi af getirebilir. Hem de kimseyi kınamadan, başa kakmadan."