BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye'nin konuştuğu katilden kan donduran ifade

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL’da kendi öz oğulları ile birlikte toplam 5 kişiyi öldüren Şinasi Gürkan’ın ifadeleri ortaya çıktı. Cinayetleri kendisine kumpas kurulduğu ve çocuklarına sahip çıkılmadığı için işlediğini belirten katil zanlısının yakalanmadığı takdirde cinayetleri sürdüreceğini söylediği öğrenildi.

Abone ol

İSTANBUL'da 5 kişiyi öldüren Şinasi Gürkan'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor. Gürkan'ın yapılan sorgusunda, hapis yatmasına sebep olduğunu iddia ettiği iki kardeşi ile eşlerini de öldürdükten intihar edeceğini söylediği öğrenildi.

Küçükçekmece'de, 16 yıl önce kardeşleri Akın Gürkan ile Serkan Gürkan'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve 1.5 yıl önce cezaevinden çıkan Şinasi Gürkan; iki oğlu, kardeşi, eski bacanağı ve bacanağının oğlunu öldürdükten sonra kaldığı günlük kiralanan bir dairede polis tarafından yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Şinasi Gürkan, burada yapılan ilk sorgusunda, yakalanmasaydı cinayetlerine devam edeceğini söylediği öğrenildi.

"Kardeşlerim bana kumpas kurdu"

Yapılan sorgulamada Şinasi Gürkan'ın, "6 kardeştik. 16 yıl önce, eşlerimiz arasında başlayan tartışma kardeşlerimle aramın bozulmasına neden oldu. Kardeşlerim Akın ile Serkan, 2004 yılında öldürüldü. Diğer kardeşlerim kumpas kurarak suçu benim üzerime attı. Cezaevindeyken kardeşlerimi öldürme planları yaptım, bir süre sonra bundan vazgeçtim. Ben içerdeyken eşimle boşandık, kötü yola düştü. 1.5 yıl önce cezaevinden çıktım. İntikam düşüncesinden vazgeçip çocuklarıma sahip çıkmak istedim. Fakat onlar da kötü yola düşmüştü. Sürekli karakollardan topluyordum. Cezaevine girmeden önce yaşanan miras kavgasının hala devam ettiğini de görünce daha fazla dayanamadım. Önce oğullarımı öldürdüm. Sonra kardeşimin evine gidip onu öldürdükten sonra ben cezaevinden çıkmadan 20 gün önce dostunun öldürdüğü eski eşime sahip çıkmayan bacanağımla oğlunu vurdum. Diğer iki kardeşimle eşlerini de vurmak için evlerine gittim, bulamadım. Yakalanmasaydım, cenazede onları öldürdükten sonra intihar edecektim" dediği belirtildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Esenyurt'ta katliam! Oğulları dahil 5 kişiyi neden öldürdüğü ortaya çıktı
Foto Galeri Esenyurt'ta katliam! Oğulları dahil 5 kişiyi neden öldürdüğü ortaya çıktı Galeriye Gözat